BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa​Avrupa borsaları kayıplarına ara verdi----

​Avrupa borsaları kayıplarına ara verdi

​Avrupa borsaları kayıplarına ara verdi
17 Mart 2014 - 20:31 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, Ocak'tan bu yana en büyük haftalık düşüşün ardından, RWE AG ve Vodafone Group Plc gibi şirketlerin rallisi ile yükseldi

Avrupa hisseleri, Ocak'tan bu yana en büyük haftalık düşüşün ardından bugün, RWE AG ve Vodafone Group Plc gibi şirketlerin rallisi ile yükseldi. 

RWE yüzde 1.3 yükselirken, Vodafone yüzde 1.7 ilerledi. Allianz SE, İtalyan Unipol Gruppo Finanziario SpA'dan pay alacağını açıklaması ile son iki ayın en büyük artışını kaydetti. 

Stoxx Europe 600 Endeksi haftanın ilk işlem gününde yüzde 1.1 yükselerek 325.83 puandan kapandı. Endeks geçtiğimiz hafta, yatırımcıların Kırım'ın 16 Mart tarihli referandumda Ukrayna'dan ayrılıp ayrılmama kararını beklerken yüzde 3.3 geriledi. 

Cenevre'de bulunan Clairinvest fon yöneticisi ve kurucu ortağı Ion-Marc Valahu, "Jeopolitik sorunlar biraz kenara çekildi ve yatırımcılar tekrar temellere döndü. Önümüzdeki aylarda daha iyi ekonomik veriler görmemiz halinde, hisseler son dönemdeki düzeltmelerden toparlanacaktır" dedi.

Açıklanan verilere göre, Kırım'da oy kullananların yüzde 96.8'i Ukrayna'dan ayrılmayı seçti. Avrupa Birliği, "Referandum yasadışı ve gayrimeşrudur ve sonuçları kabul edilmeyecektir," şeklinde açıklama yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)