BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları 'karışık' açıldı----

Avrupa borsaları 'karışık' açıldı

Avrupa borsaları 'karışık' açıldı
20 Kasım 2023 - 11:44 www.finansgundem.com

ECB Başkanı Christine Lagarde küresel ekonominin rakip bloklara bölündüğüne yönelik işaretlerin giderek arttığını belirtirken, Avrupa borsaları haftaya karışık seyirle başladı.

Avrupa borsaları, haftaya karışık seyirle başladı. Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi önceki kapanışının hemen üstünde 456 puanda bulunurken, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,1 azalışla 15.907 seviyesinden işlem görüyor.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,1 değer kaybıyla 7.496 puan, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,1 azalışla 29.478 puan, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,5 primle 9.812 puan ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,3 kazançla 7.256 puanda bulunuyor.

Euro/dolar paritesi, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 1,0920'de seyrediyor.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, cuma günü yaptığı açıklamada küresel ekonominin rakip bloklara bölündüğüne yönelik işaretlerin giderek arttığını belirterek "Avrupa şu anda kritik bir kavşakta ve deglobalizasyon, demografi ve karbonsuzlaşma gibi bir dizi ortak zorlukla karşı karşıya." dedi.

Lagarde,"Bu zorluklarla aynı anda başa çıkmak, nesiller boyu sürecek bir çaba ve kısa sürede büyük yatırımlar gerektiriyor." ifadesini kullandı.

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankasının (Fed) şahin adımlarının sonuna geldiğine yönelik beklentilerin yeni haftada da varlık fiyatları üzerinde etkili olduğunu söyledi.

Fed yetkililerinin hala temkinli tutumlarını koruduklarına da dikkati çeken analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda ise büyük ihtimalle bankanın gelecek yıl haziran ayından itibaren faiz indirimlerine başlayabileceğinin tahmin edildiğini bildirdi.

Analistler, öğleden sonra ABD'de öncü göstergeler endeksi verisinin takip edileceğini dile getirerek, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının da yatırımcıların odağında bulunmaya devam ettiğini söyledi.

Bugün açıklanan verilere göre, Almanya'da ekim ayına ilişkin Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) aylık yüzde 0,1, yıllık yüzde 11 azalarak beklentiler dahilinde gerçekleşti.

Küresel piyasalarda pozitif hava sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)