BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları işlem günün karışık seyirle kapattı----

Avrupa borsaları işlem günün karışık seyirle kapattı

Avrupa borsaları işlem günün karışık seyirle kapattı
28 Kasım 2023 - 21:30 www.finansgundem.com

Avrupa borsaları haftanın ikinci işlem gününü karışık seyirle tamamladı.

Avrupa borsaları kapanışında gösterge endeksi Stoxx Europe 600 yüzde 0,30 değer kaybederek 457,04 puana geriledi.

İngiltere’de ise FTSE 100 endeksi yüzde 0,07 azalarak 7.455,24 puana düştü.

Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,21 değer kaybederek 7.250,13 puana geriledi.

Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,16 artarak 15.992,67 puana, İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,12 değer kazanarak 29.376,74 puana yükseldi.

Fransız video oyunu şirketi Ubisoft, öz sermayeye dönüştürülebilir tahvil satışı yoluyla 494,5 milyon avro (541,2 milyon dolar) topladığını açıklamasının ardından gün içerisinde yüzde 9 değer kaybetti.

Rolls-Royce ise yaklaşık 1,5 milyar sterlin seviyesinde satış planına ek olarak şirketin orta vade yıllık 2,5 ile 2,8 milyar sterlin arasında faaliyet karı hedeflediğini açıklamasının ardından yaklaşık yüzde 6 değer kazandı.

İngiliz hava yolu şirketi EasyJet’in ise şirketin 30 Eylül 2023 itibarıyla yıllık vergilendirme öncesi gelirinin bir önceki dönemde kaydedilen 178 milyon sterlinden 455 milyon sterline yükseldiğini bildirmesinin ardından hisseleri yaklaşık yüzde 4,5 artış kaydetti.

Almanya'da Tüketici Güven Endeksi, yavaşlayan küresel ekonomi ve dünya genelinde askeri çatışmalara rağmen Noel öncesinde iyileşti.

Merkezi Almanya'da bulunan pazar araştırma şirketi GfK, gelecek aya yönelik Tüketici Güven Endeksi sonuçlarını açıkladı.

Açıklamada, ekimde revize edilerek bu ay için eksi 28,3 olarak ölçülen Tüketici Güven Endeksi'nin, aralık ayı için 0,5 puanlık artışla eksi 27,8 puana çıktığı belirtildi. Böylece endeks, art arda üç aylık düşüşün ardından Noel öncesi yükseldi.

Piyasa beklentisi endeksin eksi 27,9 puana yükselmesi yönündeydi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, hükümetinin vatandaşlar ve şirketler için kemer sıkma kararlarını da içerebilecek 2024 bütçesini "mümkün olduğu kadar çabuk" hazırlamak için meclisle birlikte çalıştıklarını belirterek, yarı iletken gibi önemli sektörleri destekleyeceğini kaydetti.

Avrupa Birliği (AB), üye ülkelerdeki elektrik şebekesinin ihtiyacı karşılayabilmesi için 2030'a kadar toplam 584 milyar avroluk yatırım gerektiğini bildirdi.

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, eylülde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,9 arttı.

S&P CoreLogic Case-Shiller, eylül ayına ait ulusal konut fiyat endeksi verilerini yayımladı.

Buna göre, ABD'de ulusal konut fiyat endeksi, eylülde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3,9'luk artış kaydetti. Endeks, ağustosta da yıllık bazda yüzde 2,5 artmıştı.

Ulusal konut fiyat endeksi, eylülde aylık bazda ise mevsim etkilerinden arındırılmış olarak yüzde 0,7 arttı.

ABD'nin 20 kentindeki konut fiyatlarına ilişkin endeks de eylülde geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 3,9 yükseldi.

Piyasa beklentilerinin altında kalan endeksin bu dönemde yüzde 4 artması öngörülüyordu. Endeks, ağustosta yüzde 2,1 artmıştı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) araştırmasında yapay zekanın hızlı şekilde benimsenmesinin ücretleri düşürebileceği fakat bugüne kadar yüksek vasıflı olanlar için istihdamı yok etmek yerine istihdam oluşturduğu belirtildi.

Borsa günü düşüşle tamamladı

 

ABD'de konut fiyatları Eylül'de yükselişini sürdürdü

 

Torba Yasa teklifinde yatırım fonu gelirleri için @’a kadar vergi artışı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)