BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları günü zirveden tamamladı----

Avrupa borsaları günü zirveden tamamladı

Avrupa borsaları günü zirveden tamamladı
06 Haziran 2014 - 20:48 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, ABD'de tarım dışı istihdam verisinin beklentileri aşması ile yükselerek, altı yılın zirvesine ulaştı

Avrupa hisseleri, ABD'de tarım dışı istihdam verisinin beklentileri aşması ile yükselerek, altı yılın zirvesine ulaştı.

Commerzbank AG, CEO'sunun Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) yapacağı bir denetimde hiçbir problem bulamayacağını öngörmesi üzerine yüzde 4.1 oranında değerlendi. İtalyan ve İrlandalı bankalar, iki ülke tahvil faizlerinin euro kullanıma geçtiğinden bu yana en düşük seviyeye inmesiyle Stoxx Europe 600 Endeksi'ni yukarı çekti. Banca Monte dei Paschi di Siena SpA, sermaye artırımı için yatırımcılara yüzde 35.5 indirimle hisse satacağını açıklaması üzerine yüzde 2 düştü.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.7 yükselerek günü 347.30 puandan tamamladı. Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) faiz oranlarını düşürmesi ve Euro Bölgesi’ndeki bankalar için teşvik paketi açıklamasıyla gösterge endeks haftalık bazda yüzde 0.9 oranında yükseldi. Endeks, 8 hafta üst üste yükselerek, Mario Draghi'nin "AMB euroyu korumak için ne gerekiyorsa yapmaya hazır" dediği 2012 yazından bu yana en uzun kazanç dönemini yaşadı.

Notz, Stucki & Cie'den Pierre Mouton, "ABD ekonomisi hala küresel ekonominin lokomotifi olmayı sürdürüyor.İstihdam verisinin iyi haber olarak algılanması ve piyasaların performansına destek vermesi son derece mantıklı.Bence ABD ekonomisi pek çok kişinin tahmin ettiğinden daha güçlü" yorumunda bulundu.

Avrupa hisse senetleri dün, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin Euro Bölgesi’ndeki bankalar için 400 milyar euroluk (545 milyar dolar) teşvik paketi açıklaması üzerine yüzde 0.4 yükseldi. Draghi, ayrıca, çalışmaların potansiyel bir varlık alım programı üzerinde yoğunlaşacağını açıkladı. AMB mevduat faizini yüzde -0.1'e düşürerek negatif faiz oranı uygulayan ve deflasyonu önlemek için gösterge Faiz oranını 0.15’e kadar düşüren ilk büyük banka oldu.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın açıklamasına göre tarım dışı istihdam 217,000 artarken, Nisan ayı rakamları 282,000 artış olarak açıklandı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı istihdamda 215,000 artış olacağı yönündeydi. İşsizlik oranı ise Mayıs'ta değişiklik göstermeyerek yüzde 6.3 oranında kalırken, beklenti yüzde 6.4'e yükseleceği yönündeydi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)