BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları günü yatay tamamladı----

Avrupa borsaları günü yatay tamamladı

Avrupa borsaları günü yatay tamamladı
18 Şubat 2014 - 20:33 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, Almanya'da yatırımcı güveninin beklenenden fazla gerilemesi ve ABD'de imalat verisinin beklentiyi kaçırması ile yatay seyretti

Avrupa hisseleri, Almanya'da yatırımcı güveninin beklenenden fazla gerilemesi ve ABD'de New York Fed imalat sanayi endeksinin beklentiden fazla daralması ile, iki günlük kazancın ardından bugün yatay seyretti.

Inditex SA, Citigroup Inc'nin notunu al'dan nötr'e indirmesiyle yüzde 4 geriledi. Centrica Plc, UBS AG tarafından hisselerinin satılma tabsiyesi verilmesi ile yüzde 1.3 değer kaybetti. Casino Guichard-Perrachon SA, 2013 karındaki yüzde 18'lik sıçramayla yüzde 3.2 tırmandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1'den az yükselerek günü 334.6 puandan tamamladı. Endeks geçtiğimiz hafta, Fed'in teşvik pılitikalarının ekonomik verilere dayalı olarak devam edeceğini açıklaması ve Renault SA ve ThyssenKrupp AG gibni şirketlerin beklentileri aşan bilançoları ile yüzde 2.5'lik artış kaydetmişti. 

Paris merkezli Montaigne Capital'in fon yöneticisi Arnaud Scarpaci, "Bu sabahki Almanya verisi hayal kırıklığı yarattı. Bu yıl Avrupa'ya odaklanmıştım ve şimdi bunu biraz azaltma eğilimindeyim" yorumunu yaptı. 

ZEW Avrupa Ekonomik Araştırma Merkezi'nin yayımladığı rapora göre, Almanya'da yatırımcı güveni, Aralık'ta 62 puan ile yedi yılın zirvesine ulaşmasının ardından, Ocak ayındaki 61.7 seviyesinden bu ay 55.7 puana geriledi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı endeksin 61.5 seviyesinde olacağı yönündeydi.

18 Batı Avrupa piyasasının 12'si bugün gerilerken, Fransa'da CAC 40 yüzde 0.1 kaybetti. İngiltere'de FTSE 100 yüzde 0.9 yükselirken, Almanya DAX ise yüzde 0.1'in altında ilerledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)