BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları günü ekside tamamladı----

Avrupa borsaları günü ekside tamamladı

Avrupa borsaları günü ekside tamamladı
06 Mayıs 2014 - 19:17 www.finansgundem.com

Avrupa borsaları, Ukrayna'daki gerilimin etkisiyle günü düşüşle tamamladı

Avrupa borsaları, Ukrayna'da tansiyonun yeniden artmasıyla Barclays'in öncülüğünde düştü. 

Barclays, vergi öncesi kârının gerilediğini açıklamasıyla Temmuz'dan beri en büyük düşüşü kaydetti. Balfour Beatty Plc, CEO'nun istifa etmesi ve şirketin gelir beklentilerini kısması ile yüzde 20 değer kaybetti. PostNL NV Kasım'dan bu yana en büyük artışı kaydetti.

Gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 0.3 gerileyerek 335.99 puan oldu. Endeks, Ukrayna'ya yönelik gelişmelerle geçtiğimiz iki günde yüzde 0.5 değer kaybetmişti. 

LGT Bank Schweiz AG kıdemli piyasa analisti Alessandro Fezzi, "Şirket bilançoları bugün karışık geldi. Güne iyi bir başlangıç yapmamıza rağmen, Ukrayna hâlâ güveni etkiliyor ve piyasanın yönünü yukarıda tutmasını zorlaştırıyor" dedi.

Bugün açıklanan bir veri, Euro Bölgesi'nde perakende satışların Mart'ta yüzde 0.3 arttığını gösterdi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi yüzde 0.2 düşüş olacağı yönündeydi.

Fransız CAC 40 endeksi yüzde 0.8, Alman DAX endeksi yüzde 0.7, İngiliz FTSE 100 endeksi ise yüzde 0.4 değer kaybıyla günü tamamladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)