BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları güne yükselişle başladı----

Avrupa borsaları güne yükselişle başladı

Avrupa borsaları güne yükselişle başladı
04 Kasım 2022 - 11:33 www.finansgundem.com

Avrupa borsaları, güne alış ağırlıklı bir seyirle başladı.

Avrupa borsaları, haftanın son gününe alış ağırlıklı bir seyirle başladı.

Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,58 artışla 4.112 puana ve Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,57 değer kazanarak 13.230 puana çıktı.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,74 primle 7.241 puanda, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,85 değer kazancıyla 6.299 puanda ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,48 artışla 22.811 puanda seyrediyor.

Euro/dolar paritesi yüzde 0,3 yükselişle 0,9780 seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizliklerin devam etmesine karşın Asya'da Çin'in "sıfır Kovid-19" politikasında gevşemeye gidebileceğine yönelik haberlerle artan risk iştahının Avrupa'ya da taşındığını söyledi.

Dün İngiltere Merkez Bankası (BoE) politika faizini 75 baz puan artırarak yüzde 3’e yükseltirken, bankanın açıklamasında ülkenin gelecek iki yıl boyunca resesyonda kalabileceği, nihai faiz oranın ise piyasadaki fiyatlamaların altında olmasının beklendiği aktarıldı.

Öte yandan, Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkilileri sözle yönlendirmelere devam ederken, ECB Başkanı Christine Lagarde, enflasyonu kontrol altına almak için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Lagarde, faiz artırımda hala önemli bir yol kat etmeleri gerektiğine değinerek, bilanço küçültmek de dahil ekstra adımları da atabileceklerini belirtti.

Bölgede bugün açıklanan makroekonomik verilere göre Almanya'da fabrika siparişleri aylık bazda yüzde 4 azalarak beklentilerden fazla geriledi.

Analistler, bugün ABD'nin istihdam raporundaki tarım dışı istihdam, işsizlik oranı ve ortalama saatlik kazançlar verilerinin piyasaların yönü üzerinde etkili olmasının beklendiğini kaydederek, ABD ve Avrupa merkez bankası yetkililerinin açıklamalarının da yatırımcıların odağında olduğunu ifade etti.

Dolar/TL'de sınırlı hareket

 

Finansal kriz kapıda olabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)