BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları düşüşle kapandı----

Avrupa borsaları düşüşle kapandı

Avrupa borsaları düşüşle kapandı
19 Mart 2013 - 21:59 www.finansgundem.com

Avrupa hisse senetleri, Güney Kıbrıs parlamentosunda banka vergisi oylamasına ilişkin endişe ile düştü

Avrupa hisse senetleri, Güney Kıbrıs lideri Nicos Anastasiades'in parlamenterlerin, 5.8 milyar euro (7.5 milyar dolar) getiri sağlaması beklenen ve kurtarma paketini almak için gerekli kılınan banka mevduatlarına vergi kararını muhtemelen reddedeceğini kaydetmesinin ardından düşüşünü üçüncü güne taşıdı.
National Bank Of Greece SA, bankaları içeren endeksin bu yılın en düşük seviyesine yaklaşmasına öncülük etti. Rio Tinto Group, Goldman Sachs Group Inc.'nin "sat" tavsiyesi sonrası2011 yılından bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. Alman çelik üreticisi ThyssenKrupp AG, sermaye artırımına gitmeyi değerlendirdiği yolundaki haberin ardından, son bir yılın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. Dünyanın ikinci en büyük lüks üreünler üreticisi Cie. Financiere Richemont SA, bir yatırımcının hisse satışı sonrası, yaklaşık iki ayın en hızlı kaybını yaşadı.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 düşerek 295.55 puandan kapandı ve son 4.5 yılın zirvesinden başlattığı düşüşünü yüzde 1'e genişletti. Avrupa hisse senetlerinin gösterge endeksi dün, ralli yaparak yüzde 0.2 aşağıda kapatmadan önce, Euro Bölgesi politika yapıcılarının, Güney Kıbrıs'ın kurtarma paketini alabilmesi için, kurtarma miktarını 10 milyar euroya düşürecek banka hesaplarına vergi uygulamasını istemelerinin ardından yüzde 1.2 kadar bir kayıp yaşadı.
Londra'da Credit Suisse Private Banking pırtföy strateji müdürü Michale O'Sullivan, Bloomberg Television'dan Mark Barton'a yaptığı değerlendirmede, "Kıbrıs, Brüksel'de işlerin nasıl yapıldığı üzerindeki perdeyi kaldırdı," dedi ve "Avrupa'da bankacılık reformunun unsurlarından biri mudilerin sigortası ve şimdi ne yazık ki bu durum masadan kaldırıldı. Daha fazla bankanın yeniden finansmanı gündeme gelebilir," yorumunda bulundu.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)