BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları düşüşle açıldı----

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

Avrupa borsaları düşüşle açıldı
10 Ekim 2022 - 10:13 www.finansgundem.com

Yüksek enflasyon ve resesyon endişeleri ile yatırımcıların risk iştahının düşmesi nedeniyle Avrupa borsaları güne satıcılı başladı. Hafta sonunda Kırım'daki patlama ve bu sabah Kiev'deki bombalar da mevcut jeopolitik endişeleri artırdı

Avrupa borsaları, piyasaların Dünya Bankası ve IMF yöneticilerinin Washington'daki toplantısına odaklandığı haftaya satıcılı bir seyirle başladı. Cumartesi günü Kırım'daki stratejik köprünün havaya uçurulması ve bu sabah Kiev'de art arda duyulan bomba sesleri, mevcut resesyon endişelerini de tetikledi. 

Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,59 azalışla 389,4 puan ve Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,84 değer kaybederek 12.170 puan oldu.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,49 düşüşle 6.956 puanda, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,89 azalışla 5.814 puanda, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,53 değer kaybıyla 7.398 puanda ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,66 gerileyerek 20.764 puanda bulunuyor.

Euro/dolar paritesi düşüş eğilimini üst üste dördüncü işlem gününe taşıyarak, şu sıralarda yüzde 0,2 azalışla 0,9720'den işlem görüyor.

Analistler, enerji krizi ve bu kapsamda alınan tedbirlerin gündemin odağındaki yerini koruduğunu, zayıf ekonomik veriler nedeniyle resesyon kaygılarının da giderek güçlendiğini bildirdi.

Ukrayna-Rusya savaşı

Cumartesi günü Kerç Köprüsü'ndeki patlamanın ardından bugün de Kiev'in merkezinde patlamalar meydana geldiğini aktaran analistler, Rusya-Ukrayna arasındaki gerilimin tırmandığını, konuyla ilgili gelişmelerin yakından izlenmesi gerektiğini kaydetti.

Washington'da IMF-Dünya Bankası zirvesi

Analistler, bu hafta merkez bankası yetkililerinin sözle yönlendirmeleri, açıklanmaya başlayan 3. çeyrek şirket finansal sonuçları ve yoğun veri gündeminin takip edileceğini ifade ederek, Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası toplantısından gelecek değerlendirmelerin de yakından izleneceğini söyledi.

Dünya Bankası ve IMF'nin gündemi: Çoklu kriz ortamı

 

ECB'nin enflasyonu yüzde 2 hedefine geri getirmesi 2-3 yıl alacak

 

ECB’den bankalara ‘ikramiye’ uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)