BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları düşüşe geçti----

Avrupa borsaları düşüşe geçti

Avrupa borsaları düşüşe geçti
05 Kasım 2013 - 16:15 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri bugün AB'nin büyüme tahminini azaltması ve BMW'nin kayıpları ile 5 yılın zirvesinden geriliyor

Avrupa hisseleri, Avrupa Birliği'nin büyüme beklentisini azaltması ve Bayerische Motoren Werke (BMW) AG'nin bilanço açıkladıktan sonra gerilemesiyle beş yılın zirvesinden düşüş yaşıyor. ABD Endeks vadelileri de gerilerken, Asya hisseleri büyük bir değişiklik yaşamadı.

Dünyanın en büyük lüks araç üreticisi BMW, kârlarındaki düşüş ie son dört ayın en büyük kaybını yaşadı. Birleşik Krallık'ın piyasa değeri bakımınadan en büyük hayat dışı sigorta şirketi RSA Insurance Group Plc, geçtiğimiz haftaki kasırga nedeniyle kârlılık hedefini kaçıracağını açıklamasıyla yüzde 6.3 değer kaybetti. Nivea el kremlerinin üreticisi olan Beiersdorf AG ise satış tahminlerini artırması sonrasında yüzde 4.8 sıçradı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 gerileyerek Londra saatiyle 13:21'de 321.18 puan oldu. Endeks buna rağmen, Fed'in teşvik tedbirlerini sürdürmesi ve Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) faiz oranlarını rekor düşük seviyeye indirmesi ile, 2013 yılı genelinde yüzde 15 yukarıda. AMB bir sonraki para politikası kararını 7 Kasım'da açıklayacak.

Cenevre'de bulunan Clairinvest ortak kurucusu ve fon yöneticisi Ion-Marc Valahu, "Hepimiz AMB için Perşembe gününü bekliyoruz. Birçok yatırımcı faiz indirimi ya da bir çeşit teşvik tedbiri bekliyor, bu nedenle hayal kırıklığı ihtimali de mevcut" yorumunu yaptı.

Bloomberg'in 70 ekonomist arasında gerçekleştirdiği ankete göre; Bank of America Corp., UBS AG, Nordea Bank AB ve Royal Bank of Scotland Group Plc gibi büyük bankalar AMB'nin bu hafta gösterge Faiz oranlarını düşüreceği tahmininde bulundu. Diğerlerinin tahmini ise değişiklik yapılmayacağı yönünde.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)