BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları Almanya hariç yükseldi----

Avrupa borsaları Almanya hariç yükseldi

Avrupa borsaları Almanya hariç yükseldi
05 Ekim 2023 - 20:56 www.finansgundem.com

Avrupa borsaları, ABD'de beklenenden zayıf gelen istihdam verileriyle hazine tahvil getirilerinin geri çekilmesinin ardından Almanya hariç yükselişle kapandı.

Avrupa borsaları kapanışında, gösterge endeksi Stoxx Europe 600 yüzde 0,28 artışla 441,31 puana ulaştı. Seyahat ve eğlence şirketlerinin hisseleri ortalama yüzde 1,45 değer kazanırken, petrol ve doğal gaz şirketlerinin hisseleri ise yüzde 0,7 değer kaybetti.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,53 artarak 7.451,54 puana, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,02'lik artışla 6.998,25 puana yükseldi.

İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi ise yüzde 0,20'lik yükselişle 27.490,81 puandan kapandı.

Öte yandan Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,20 azalışla 15.070,22 puana geriledi.

Avrupa borsalarının üç gün sonra ilk kez yükselmesi dikkati çekti.

Bugün açıklanan verilere göre ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 30 Eylül ile biten haftada 207 bin ile piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.

Verinin açıklanmasının ardından ABD'nin 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 4,54'e geriledi.

Şirket hisselerinde, Fransız tren üreticisi Alstom'ın hisseleri, şirketin nakit akışına ilişkin uyarısının ardından yüzde 37 değer kaybetti.

Metro Bank'ın hisseleri ise borçlanma ve öz sermaye ihtiyacını açıklamasının ardından bugün yüzde 25'ten fazla düştü.

Mücevher üreticisi ve perakendecisi Pandora’nın hisseleri de büyüme hedeflerini yükselttiğini açıklamasının ardından bugün yüzde 12 yükseldi.

Öte yandan, yatırımcılar ABD para politikası için önemli bir sinyal olan ve yarın açıklanacak tarım dışı istihdam verisini bekliyor. Verinin, ABD Merkez Bankasının (Fed) bir sonraki faiz adımına yönelik ipuçları vermesi bekleniyor.

Analistlere göre, tahvil piyasasındaki getirilerin tepkisi, borsanın yıl sonunda toparlanma için istikrarlı bir temel oluşturup oluşturmayacağına veya fiyatların düşmeye devam edip etmeyeceğine karar verecek.

Tahvillerdeki artan getiriler son zamanlarda uluslararası borsalar üzerinde baskı oluşturarak, yatırımcılar için sabit faizli menkul kıymetleri giderek daha fazla hisse senetlerine alternatif haline getiriyordu.

Borsa günü yükselişle tamamladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)