BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları alıcılı seyretti----

Avrupa borsaları alıcılı seyretti

Avrupa borsaları alıcılı seyretti
21 Mayıs 2014 - 19:30 www.finansgundem.com

Avrupa hisse senetleri, Euro Bölgesi tüketici güveni endeksi verisi iyi çıkması ile yükseldi

Avrupa hisse senetleri, Euro Bölgesi tüketici güveni endeksi verisinin Mayıs ayında tahmin edilenden daha fazla artmasının ardından değer kazandı ve iki günlük düşüşünü durdurdu.

Danimarka'nın en büyük şirketi A.P. Moeller-Maersk A/S'nin A grubu hisseleri, şirketin 2014 yılı kar görünümünğ yükseltmesinin ardından yüzde 3.3 değer kazandı. BNP Paribas SA, konu hakkında bilgiye sahip bir kaynağın, ABD otoritelerinin Banka'nın yaptırımları ihlal ettiği ile ilgili soruşturmalarda anlaşmaya varmak için 5 milyar dolardan daha fazla istediğini kaydetmesinin ardından yüzde 1.2 düştü. 

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra saati ile 15:01'de, yüzde 0.5 yükselerek 339.95 seviyesine çıktı. Endeks erken saatlerde yüzde 0.5 kadar düşmüştü. Avrupa hisselerinin gösterge endeksi, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin politika yapıcıların harekete geçmeye hazır olduğunu söylemesi ile birlikte 13 Mayıs'ta gördüğü altı ayı aşkın sürenin en yüksek seviyesinden yüzde 0.6 uzakta.

Sheffield, İngiltere'de Securequity Ltd. traderı Jawaid Afsar, "Avrupa önümüzdeki haftalarda ABD'den daha iyi bir performans gösterebilir," dedi ve "Özellikle AMB AVrupa'ya yardımcı olacak. İtalya ve İspanya ile birlikte Almanya muhtemelen en fazla faydalanacak piyasalar olacak. Bunu akılda tutarak, hisse senedi fiyatlarındaki düşüşlerin sınırlı kalacağını söyleyebiliriz" şeklinde görüş bildirdi.

Batı Avrupa'da bugün 18 piyasanın 16'sında ulusal gösterge endeksler yükseldi. Fransa'da CAC 40 Endeksi yüzde 0.4, Almanya'da DAX Endeksi yüzde 0.6 ve İngiltere'de FTSE 100 Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.

Euro Bölgesi'nde tüketici güveni endeksi Mayıs ayında, Nisan ayındaki seviyesi olan eksi 8.6'dan eksi 7.1'e yükselerek Ekim 2007'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Bloomberg'in anketine katılan 23 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin eksi 8.3 seviyesinde çıkması bekleniyordu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)