BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa​Avrupa borsaları alıcılı seyretti----

​Avrupa borsaları alıcılı seyretti

​Avrupa borsaları alıcılı seyretti
25 Mart 2014 - 20:16 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, beklenenden iyi gelen ABD tüketici güveni endeksi ve konut sektörü verisinin etkisiyle, son üç haftanın en dik yükselişini kaydetti

Avrupa hisseleri, beklenenden iyi gelen ABD tüketici güveni endeksi ve konut sektörü verisinin kötü hava şartları sonrası toparlanma sinyali vermesi ile, son üç haftanın en dik yükselişini kaydetti.

EasyJet Plc., kayıplarının altı ay içinde azalacağını öngörmesinin ardından yüzde 3.7 primlendi. Luxottica Group SpA, Google Inc.'in teknolojisini kullanan Ray-Ban ve Oakley gözlüklerin tasarımını yapmayaca başlayacağını söylemesi üzerine yüzde 4 tırmandı. İsviçreli sigoracı Baloise Holding AG, şirketin temettüleri artırmasının ardından yüzde 2.9 değer kazandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.3 kazançla günü 328.57 puandan tamamladı. Endeks dün iki haftanın en büyük düşüşünü kaydetmişti. Dünya genelinde hisseler, ekonomik verilerdeki ilerlemeler ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kırım'dan başka bölgeleri de işgal edeceği endişelerinin gevşemesiyle 4 Şubat'taki düşük seviyelerinden bu yana 2.7 trilyon dolar kazandı. Hisseler bu yıl dünya genelinde 270 milyar dolar kaybetti. 

İnsanların düşüş günlerinin ardından piyasada birçok destek seviyesi olduğunu unutmuş gibi davrandığını söyleyen Barclays Plc'nin varlık yönetim biriminin Londra'daki hisse strateji müdürü William Hobbs, "Dünya tam olarak yatırımlarını yapmaya yakın bile değil. ABD sert hava koşullarından kurtulmasıyla küresel büyüme hızlanacak ve ondan bir paya sahip olmak isteyeceksiniz. Gelişmiş ekonomilerde senkronize ve hızlanmış büyüme bekliyoruz" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)