BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları ABD ile yükseldi----

Avrupa borsaları ABD ile yükseldi

Avrupa borsaları ABD ile yükseldi
10 Ekim 2013 - 19:37 www.finansgundem.com

Avrupa hisse senetleri, ABD'de bütçe anlaşmazlığına çözüm bulunacağı umuduyla yükseldi

Avrupa hisse senetleri, ABD'li yasakoyucuların daha önce görülmemiş bir durum olan temerrütten kaçınmak için anlaşmaya varacaklarına yönelik işaretlerle yükseldi.
Bahis şirketi Ladbrokes Plc, Playtech Plc'nin kurucusu Teddy Sagi'nin şirketin yaklaşık yüzde 3'üne sahip olabileceği yolundaki haberin ardından son iki haftanın zirvesine çıktı. CGG, üçüncü çeyrek gemi üretim oranının rekor seviyeye sıçradığını kaydetmesinin ardından yüzde 2.1 prim yaptı. Rheinmetall AG, Moody’s Investors Service'in şirketin notunu düşürmesi sonrası geriledi.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.7 yükselerek günü 310.29 puanda tamamladı ve 2 Eylül'den bu yana zirveyi gördü. ABD Başkanı Barack Obama, federal bütçe ve borç limiti konularında Cumhuriyetçilerle görüşmeye hazırlanıyor. Gösterge endeks dün, ABD'de bütçe ve borç limitine ilişkin tartışmaların çıkmaza girmesinin temerrüte neden olabileceği endişesi ise düşüşünü üçüncü güne taşımıştı.
Berlin'de Kliegel & Hafner AG kıdemli piyasa stratejisti Andreas Lipkow, "ABD'de borç limitine olası bir kısa vade çözümü bulunacağı ve Cumhuriyetçiler ve Demokratlar'ın daha da müzakere edeceği haberlerini almamız piyasalar için çok önemliydi," dedi ve "Bu hafta başındaki ton çok olumsuzdu ve herkes çok ednişeliydi" değerlendirmesinde bulundu.
Stoxx Europe 600 Endeksi'nde işlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 30 günün ortalamasının yüzde 22 üzerindeydi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)