BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları 6 yılın zirvesinde----

Avrupa borsaları 6 yılın zirvesinde

Avrupa borsaları 6 yılın zirvesinde
13 Mayıs 2014 - 19:10 www.finansgundem.com

Avrupa borsaları tahminlerin üzerinde kar açıklayan şirketlerin etkisiyle altı yılın en yüksek seviyesinden kapandı

​Avrupa borsaları, ThyssenKrupp AG ve Airbus Group gibi şirketlerin tahminlerin üzerinde kar açıklamasıyla altı yılın zirvesinden kapanış yaptı.

Almanya'nın en büyük çelik üreticisi ThyssenKrupp hisseleri, şirketin yıllık kar tahminini arttırması üzerine yüzde 4.1 değer kazandı. Airbus yüzde 6.4 yükselirken, Pandora A/S satış beklentisini yükseltmesinin ardından yüzde 8.1 artış gösterdi. Telecom Italia SpA ilk çeyrek karının beklentilerin altında kalmasıyla yüzde 5.1 düştü.

Gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 0.2 yükselerek 341.78 puandan kapandı. Endeks, satın alma ve birleşme faaliyetleri ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin "ekonomik iyileşmeyi destekleyecek adımlar atmaya hazırız" açıklamasının etkisiyle, dün 4 Şubat'tan bu yana gördüğü en düşük seviyeden yüzde 7.6 oranında yükseldi.

Raiffeisen Capital Management'tan Herbert Perus, "Avrupa hisselerinde bu yıl ve geçtiğimiz yıl gördüğümüz yükselişe karşın ben hala yükselişin artacağına dair iyimserim. Avrupalı şirketler gayet iyi durumda. İyi sonuçlar açıklayan şirketler yükselirken, kötü rakamlar açıklayanlar düşüyor. Bu iyi bir işaret" değerlendirmesinde bulundu.

Bugün Fransız CAC 40 endeksi yüzde 0.2, Alman DAX endeksi yüzde 0.5, İngiliz FTSE 100 endeksi yüzde 0.2 değer kazandı. 

Borsalar, ABD'de Nisan ayında perakende satışların beklentilerin altında yüzde 0.1 yükseldiğini gösteren açıklamanın ardından, kazancını azalttı. Perakende satışlar bir önceki ay yüzde 1.5 artmıştı.

Almanya'da ZEW yatırımcı güven endeksi, Mayıs ayında 33.1'e geriledi. Bloomberg anketine katılan 33 ekonomistin tahmin medyanı endeksin 40 seviyesine gerileyeceği yönündeydi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)