BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa Birliği’nden Rusya'ya bir darbe daha----

Avrupa Birliği’nden Rusya'ya bir darbe daha

Avrupa Birliği’nden Rusya'ya bir darbe daha
28 Kasım 2022 - 17:40 www.finansgundem.com

AB, Rusya'ya olan yaptırımların delinmesini önlemek için yeni bir düzenleme gerçekleştirdi.

Avrupa Birliği (AB), Rusya'ya uyguladığı yaptırımların devamı niteliğinde yaptırımların delinmesini cezai suç sayan düzenlemeyi onayladı.

Böylece AB, kısıtlayıcı önlemlerin ihlali için cezai suçlar ve cezalar için bir tanım hazırlayacak ve bu daha sonra tartışılmak üzere AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosuna sunulacak.

Avrupa Komisyonu bu tür suçları tanımlamaya yönelik kurallar için bir direktif önerisi sunacak. Belgenin daha sonra AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanması gerekiyor.

AB ülkelerinin yaptırım ihlali tanımları farklılık gösteriyor ve kısıtlayıcı tedbirlerin ihlallerinin nasıl tespit edilip cezalandırılacağı konusunda aralarında hala bir fikir birliği yok. AB Konseyi yaptığı açıklamada, bu durumun yaptırımların farklı derecelerde uygulanmasına ve bunları aşma olasılığına yol açabileceğine dikkat çekiliyor.

Ayrıca Avrupa Komisyonu dondurulmuş Rus varlıklarının müsaderesini yasallaştırmak istiyor ve halihazırda yaptırımlar mevzuatında değişiklikler üzerinde çalışıyor.

Rus varlıklarının müsaderesine olanak tanıyan değişikliğin yapılması için, yaptırımların ihlali, mala el konulmasına izin veren suçlar listesine dahil edilmesi gerekiyor.

AB’nin üzerinde çalıştığı Rusya karşıtı yağtırımların ihlal edilmesinin önlenmesine yönelik bu değişikliklerin en çok Türkiye ile Rusya arasında ticari faaliyetleri olumsuz etkileyebileceği yorumları yapılıyor.

AB'den Rusya'ya 9'uncu yaptırım paketi hazırlığı

 

İngiltere'den Rusya'ya 18 milyar sterlinlik yaptırım

 

İngiltere'den, Rusya'ya İHA tedarik eden İran'a yaptırım

 

AB yaptırımlarının Batı'ya olası ekonomik etkileri neler?

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)