BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa Birliği, Belarus'a yaptırım uygulama kararı aldı----

Avrupa Birliği, Belarus'a yaptırım uygulama kararı aldı

Avrupa Birliği, Belarus'a yaptırım uygulama kararı aldı
14 Ağustos 2020 - 21:56 www.finansgundem.com

Slovakya Dışişleri Bakanı Ivan Korcak, AB üye ülkelerin dışişleri bakanlarının Belarus’ta yapılan devlet başkanlığı seçimlerinin ardından başlayan protesto gösterileriyle bağlantılı olarak bu ülkeye yaptırım uygulama kararı aldığını duyurdu

Slovakya Dışişleri Bakanı Ivan Korcak, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin (AB) yaptırım uygulayacağı kişilerin listesi üzerinde çalışmaya başladığını açıkladı.

Korchok'a göre yaptırımlar, barışçıl göstericilere yönelik şiddet ve seçimlerde yapılan hilelerden sorumlu olanlara karşı uygulanacak.

Belarus’ta 9 Ağustos’ta yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde mevcut Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun kazandığının açıklanmasından sonra ülkede protesto gösterileri başlamıştı. Seçim gecesi başlayan ve her gün süren izinsiz protesto gösterilerinde 1 kişi hayatını kaybetmiş, 103’ü güvenlik görevlisi olmak üzere yüzlerce kişi yaralanmış, yaklaşık 6 bin 500 kişi gözaltına alınmıştı.

İçişleri Bakanlığı, gözaltına alınan 2 binden fazla kişinin serbest bırakıldığını duyurmuştu. Polisin, protestolarda göstericilere karşı sert müdahalesi büyük tepki çekmişti.

Belarus Merkez Seçim Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, devlet başkanlığı seçimlerini Lukaşenko’nun yüzde 80,1 oyla kazandığı, en yakın rakibi Svetlana Tihanovskaya'nın oylarının ise yüzde 10.12'de kaldığı duyurulmuştu.

Muhalefet, 'hile karıştırıldığı' iddiasıyla seçim sonuçlarını kabul etmeyerek üst mahkemeye itiraz edeceklerini açıklamıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)