BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa 'Angela aşkı'nı konuşuyor----

Avrupa 'Angela aşkı'nı konuşuyor

Avrupa 'Angela aşkı'nı konuşuyor
09 Haziran 2015 - 04:16 www.finansgundem.com

Yunanistan’ın kreditörlerle görüşmeleri sürüyor. Ancak geçen hafta yaşanan ve dün ortaya çıkan diyalog borç anlaşmasının önüne geçti

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın medyaya sızan Brüksel’deki diyaloğu dikkat çekti. Yorgo Kırbaki'nin Hürriyet'teki haberine göre Çipras’ın görüşme sırasında, “Birazdan kalkmam gerek, Angela ile randevum var” sözlerine karşılık Schulz “Angela mı? O da kim?” diye sordu. Çipras’ın “Hangi Angela biliyorsun” demesi üzerine Schulz “Ha demek birbirinizle tekil de konuşuyorsunuz. Yoksa azıcık ona aşık mısın?” yanıtı toplantıya damga vurdu. 

ABD DE DESTEK VERSİN

Öte yandan Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis’in dün Berlin’de Alman mevkidaşı Volfgang Schaeuble ile görüşmesinde borç taksitlerini ödeyemecek duruma düşen Yunanistan’a mali yardımın sürdürülebilmesi için bir anlaşma ortamı oluşmadı. Varufakis “Yunanistan sorununun çözüm şekli için yaklaşımlarımız farklı” dedi. Schaeuble, geçen hafta kendisini telefonla arayarak Yunanistan’a destek çıkılması gerektiğini söyleyen ABD Maliye Bakanı Jack Lew’e şok bir cevap verdi. Lew, Yunanistan’daki ekonomik kriz ve ülkenin borçlarını artık ödeyemeyecek duruma geldiğini belirterek Almanya’nın destek çıkmasını istedi. Schaeuble de “Siz de 50 milyar Euro verin Yunanistan kurtulsun” diye cevap verdi. Lew, bu cevap üzerine telefonun öbür ucunda sessiz kaldı.  

"Çipras yarı cahil biridir"

Bu arada, Dışişleri eski Bakanı Teodoros Pangalos, Yunanlılar ve Çipras hükümeti hakkında tartışma yaratacak açıklamalar yaptı. Aktif siyasetten çekilen Pangalos şunları söyledi: “Yunan halkı yozlaşmış. Rüşveti, devlet sektöründe bir köşe kapmayı istiyor. Yunan halkı çalışmamak istiyor. Vergi kaçırmak, vergi ödememek istiyor. Çipras saçmalayan yarı cahil biridir. Kulağı ne saçmalık duysa tekrarlıyor. Bu insanlar demokrasiye inanmıyor.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)