BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakAVM'lerdeki yeni uygulama kriz yarattı!----

AVM'lerdeki yeni uygulama kriz yarattı!

AVM'lerdeki yeni uygulama kriz yarattı!
06 Ocak 2016 - 15:13 www.finansgundem.com

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Alışveriş Merkezleri Yönetmelik Taslağı, AVM’lerdeki indirimlere yönelik bazı kısıtlamalar öngörüyor

AVM taslağıyla ilgili “görüş” bildiren Rekabet Kurumu, indirim yapma serbestisinin zorlaştırılmamasını isteyerek, “Piyasa ekonomisinde teşebbüsler istedikleri zaman istedikleri oranda indirim yapar” dedi.

Habertürk Gazetesi'nden Deniz Çiçek'in haberine göre alışveriş merkezleri, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmeliğin yürürlüğe girmesini beklerken, Rekabet Kurumu’ndan düzenlemeye itiraz geldi.

Taslakta, sürekli indirimli satışlara yönelik AVM yönetimleri tarafından kontrol mekanizması kurulması istenirken, Rekabet Kurumu, indirim yapma serbestisini zorlaştıran düzenlemeler yapılmamasını istedi. Rekabet Kurumu yazısında, indirim yapmayı olabildiğince kolaylaştıran bir yapı oluşturulması gerektiği belirtildi.

KOŞULLAR NELER?

“Mevzuatımızda, sürekli ya da süreksiz indirimli satışlarda aldatıcı, yanıltıcı bilgi verilmesini önlemeye matuf yeterli düzenleme bulunduğunu dikkate alarak, bu alanı daha fazla sıkılaştırmanın piyasa ekonomisi tercihine uygun olmadığı düşünülüyor” denildi.

Taslağa göre, alışveriş merkezlerinde sürekli indirimli satış olması için ürünlerin seri sonu, sezon sonu, ihraç fazlası ya da kusurlu olması gerekiyor.
Bu tür alışveriş merkezlerininin ‘outlet’ gibi indirimi çağrıştıran ibareleri kullanabilmesi için, sattığı malların en az yüzde 70’ini bu kapsamda olması gerekiyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)