BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemATO: İşçi sevinsin, işveren mağdur olmasın----

ATO: İşçi sevinsin, işveren mağdur olmasın

ATO: İşçi sevinsin, işveren mağdur olmasın
16 Kasım 2015 - 14:43 www.finansgundem.com

Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, "1300 liralık asgari ücret kısa vadede ekonomi için yararlı olur, uzun vadede ise etki tersine döner" dedi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, asgari ücretin 1300 liraya yükselmesinin  canlandıracağı ekonomi açısından yararlı olacağını ancak uzun vadede bu etkilerin tersine döneceğini belirttti. “Asgari ücrette, işçiyi sevindirecek işvereni de mağdur etmeyecek bir çözüm üretilmelidir” dedi.
Salih Bezci, yaptığı yazılı açıklamada Türkiye’de sosyal dengenin sağlanması açısından asgari ücretin 1.300 TL’ye yükselmesinin yararlı olacağını, ancak asgari ücretle birlikte maaşların genel seviyesinin de yükseleceğine dikkat çekti. “Sadece 5,5 milyon asgari ücretli değil, diğer çalışanların da ücret seviyesi ve buna bağlı olarak istihdam vergilerinin işverene maliyeti artacaktır” diye konuştu. Bezci, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Asgari ücret zammı sadece işverenin cömertliği veya hasisliği olarak değerlendirilmemelidir. Asgari ücret zammı suya atılan bir taştır ve dalga dalga etki alanı genişleyecektir. Ülkemizde istihdam edilebilir nüfusa her yıl 700 bin kişi eklenmektedir. Halihazırda işsizlik önemli bir sorunken, üretim maliyetlerinin dünyayla kıyaslanması söz konusuyken, dış ticarete dayalı büyüme mecburiyeti varken ve dünya ekonomileri tehlike çanları çalarken konuyu sadece zam olarak değerlendirmek doğru olmayacaktır.” 
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)