BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAtlanta Fed Başkanı Bostic: Acelemiz yok----

Atlanta Fed Başkanı Bostic: Acelemiz yok

Atlanta Fed Başkanı Bostic: Acelemiz yok
20 Aralık 2023 - 07:36 www.finansgundem.com

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, gelecek yıl faiz indirimi için acil bir durum olmasını beklemediğini söyleyerek, yetkililer bir sonraki politika hamlesini değerlendirirken Fed’in kararlı ve sabırlı olması gerektiğini vurguladı

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Fed'in ABD faiz oranlarını düşürmesi için acil bir durum olmadığını söyledi.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, gelecek yıl faiz indirimi için acil bir durum olmasını beklemediğini söyleyerek, yetkililer bir sonraki politika hamlesini değerlendirirken Fed’in kararlı ve sabırlı olması gerektiğini vurguladı.

''ACİL DURUM YOK''

Bostic soru-cevap oturumunda şunları söyledi: "Bana göre enflasyonun önümüzdeki altı ay içinde nispeten yavaş bir şekilde düşeceğini düşünüyorum, bu da kısıtlayıcı duruşumuzdan vazgeçmemiz için acil bir durum olmayacağı anlamına geliyor" dedi.

Bostic, enflasyonun yavaş yavaş düşmeye devam etmesi nedeniyle ABD Merkez Bankası’nın 2024'te (yılın ikinci yarısında) iki kez Faiz indirimi yapmasını beklediğini söyledi ancak "Bu konuda aktif bir tartışma olmuş gibi değil" dedi.

Fed yetkilileri, 13 Aralık'ta yapılacak üst üste üçüncü toplantıda faiz oranlarını değiştirmedi ve politika toplantısı sonrasında açıklanan medyan tahminlerine göre, gelecek yıl üç faiz indirimi beklediklerinin sinyalini verdi. Piyasalar, faiz indirimi yönündeki bahislerini öne sürerek yanıt verdi; ilk faiz indirimi büyük olasılıkla Mart ayında görüldü; ancak birçok Fed yetkilisi, 2024'ün başındaki sert faiz indirimi beklentilerini bastırmaya çalıştı.

Bostic, "Hala çok fazla belirsizlik var" diyerek yetkililerin "temkinli ama kararlı" olması gerektiğini ekledi.

Atlanta Fed Başkanı: ABD, enflasyonu düşürmek için çok çalışıyor

 

Atlanta Fed Başkanı Bostic: Faizler 50 baz puan artırılabilir

 

Atlanta Fed Başkanı: Jeopolitik belirsizliklere dikkat

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)