BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAtdayev: Türk bankaları Türkmenistan'da şube açmalı----

Atdayev: Türk bankaları Türkmenistan'da şube açmalı

Atdayev: Türk bankaları Türkmenistan'da şube açmalı
07 Aralık 2023 - 00:49 www.finansgundem.com

Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Batır Atdayev, Türk yatırımcıların ülkede faaliyet alanının genişlemesi gerektiğini belirtti. Atdayev, Türk bankalarının Türkmenistan'da şube açmaları gerektiğini ifade etti

Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Batır Atdayev, Türkmenistan Devlet Başkanı'nın, Türk yatırımcıların faaliyetlerini mali açıdan desteklemek amacıyla Türk bankalarının ülkede şube açmasının değerlendirilmesi yönünde girişimde bulunduğunu söyledi.

Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Batır Atdayev, başkent Aşkabat’taki Ticaret ve Sanayi Odası Merkezinde düzenlenen Türkmenistan-Türkiye İş Formu'nda konuştu.

Türkmenistan ile Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin çok zengin olduğunu belirten Atdayev, iki ülke devlet başkanlarının çabaları sayesinde bu ilişkilerin yüksek bir seviyeye ulaştığını ifade etti.

İKİLİ İLİŞKİLERDE YENİ AŞAMA

Atdayev, 25-26 Ekim'de Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov'un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı üst düzey görüşmelerle "ikili ilişkilerde yeni aşamaya gelindiğini" teyit ettiğini söyledi.

Ülkede uygulanan büyük enerji ve altyapı projelerine yabancı sermayenin çekilmesine yönelik ortak yatırım fonu ve ortak çalışma grubunun oluşturulmasının önemine dikkat çeken Atdayev, "Bu bağlamda, Türk yatırımcı ve sanayicilerin ülkedeki faaliyetlerini mali açıdan düzenlemek amacıyla Devlet Başkanımız, bazı büyük Türk bankalarının Türkmenistan'da şube açması konusunun değerlendirilmesi yönünde girişimde bulundu" dedi.

Atdayev, iki ülkenin ulaştırma şirketleri arasında düzenli iş toplantılarının, karşılıklı yarar sağlayan işbirliklerin yaratılması için geniş olanak sağladığını ifade etti.

Türkiye ile Türkmenistan arasında 13 anlaşma imzalandı

 

Türkmenistan'dan Irak'a doğalgaz ihraç planı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov ile görüştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)