BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiAsyalı zenginlerin yeni gözdesi: Yeni ve popüler NFT koleksiyonları----

Asyalı zenginlerin yeni gözdesi: Yeni ve popüler NFT koleksiyonları

Asyalı zenginlerin yeni gözdesi: Yeni ve popüler NFT koleksiyonları
22 Mayıs 2022 - 11:27 www.finansgundem.com

Huobi Araştırma Enstitüsü'nün “2022 NFT Pazar Trendleri (Ocak-Mayıs)” başlıklı raporuna göre PhantaBear ve Asya'nın önde gelen diğer NFT projeleri, Asya'daki zengin Çince konuşan pazarlardan NFT alıcılarını pazara çekiyor.

NFT piyasası, Ocak ayındaki boğa döneminden Mart ile Mayıs arasındaki bir istikrar ve konsolidasyon aşamasına kadar, Ocak ile Mayıs 2022 arasında inişli çıkışlı bir süreç yaşadı. 

Huobi Araştırma Enstitüsü'nün raporu, sürekli olarak yüksek talep olmaksızın, yeni satışa çıkan NFT koleksiyonlarının piyasayı etkilediğine ve sermayeyi eski koleksiyonlardan uzaklaştırdığına dikkat çekiyor. Raporda ayrıca, piyasanın sürdürülebilir ve yatırımcılar için çekici kalması için alıcıları nakit kapma projelerinden ve cüzdan dolandırıcılıklarından korumak için araçlar ve platformlar geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapılıyor.

Yeni ve popüler NFT koleksiyonlarının NFT'lere olan ilgiyi ateşlediğine işaret edilen “2022 NFT Pazar Trendleri (Ocak-Mayıs)” başlıklı raporda, PhantaBear ve Asya'nın önde gelen diğer NFT projelerinin, Asya'daki zengin Çince konuşan pazarlardan NFT alıcılarını pazara çektiği ifade ediliyor. Raporda öne çıkan diğer noktalar şöyle:

Ani alıcı akışı taban fiyatları yükseltti

Ani alıcı akışı, piyasa talebinin arzı aşmasına neden oldu ve bu yüzden neredeyse her NFT koleksiyonunun taban fiyatını yükseltti. Ancak, fırsatçı proje ekipleri bu fenomeni kâr etme şansı olarak gördüler ve alıcıların saflığından yararlanan hızlı para kazanma planları için düşük çaba gerektiren, düşük kaliteli projeler başlattılar.

NFT talebi düştü, güven sarsıldı

Yaratıcıların bu tür eylemleri, büyük miktarda sermaye ve likidite çıkışıyla sonuçlandı; alıcılar ayrıca dolandırıcılıklardan, hack'lerden ve değeri düşen düşük kaliteli koleksiyonlardan da para kaybetti. Sonuç olarak, NFT talebi düştü ve halkın güveni sarsıldı.

2022 Mart ayından Mayıs ayına kadar yeni koleksiyonlar ortaya çıkmaya devam etti, ancak bu projeler pazara yeni alıcılar çekmedi ve alıcıların NFT'lere olan ilgisi düşük kaldı. Ancak, diğer NFT koleksiyonlarına sahip olan mevcut NFT satıcılarından yeni koleksiyonlar talep edilmeyi sürdürüyor.

Halkın güveni için reform şarrt

Piyasanın mevcut durumu, kullanıcıların yeni koleksiyonlar satın almak için sermaye toplamak amacıyla eski NFT koleksiyonlarını sattığı bir durum. Bu yeni koleksiyonlar mevcut pazarı bulandırdı ve eski NFT'ler üzerindeki satış baskısını artırdı.

NFT pazarı hala hack ve para kapma projeleriyle dolu ve kitleler NFT'leri dolandırıcılık ve yüksek riskli varlıklar olarak görmeye devam ederse, NFT'lere tüketici güveni ve kamu ilgisi artmayacaktır. Halkın NFT'lere olan ilgisini ve güvenini yeniden kazanması için bir piyasa konsolidasyonu ve reform dönemi şart.

Refik Anadol'un NFT eseri rekor fiyata satıldı

Hyundai, NFT koleksiyonunu piyasaya sunuyor

Korsanlar, 2,8 milyon dolarlık NFT çaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın raket tutuşu NFT'ye dönüştürüldü

Neal Stephenson ilk NFT'sini aldı

NFT'nin Türkçe karşılığı belirlendi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)