BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAsya ülkelerinde nükleer yarışı----

Asya ülkelerinde nükleer yarışı

Asya ülkelerinde nükleer yarışı
03 Haziran 2013 - 15:32 www.finansgundem.com

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü'nün yaptığı araştırma, Çin, Hindistan ve Pakistan'ın nükleer güçlerini arttırdığını ortaya koydu

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü SIPRI'nin araştırmasına göre, Asya'nın üç önemli ülkesi Çin, Hindistan ve Pakistan'ın nükleer güçlerini artırdığını açıkladı.
Araştırmaya göre Çin, Pakistan ve Hindistan geçtiğimiz yıla oranla nükleer başlıklı füze sayısını 10'ar adet artırdı. Çin'in 250, Pakistan'ın 100 ile 120, Hindistan'ın da yaklaşık 100 nükleer başlıklı füzesi olduğu tahmin ediliyor.
SIPRI'nın araştırmasına göre, Fransa 300, İngiltere 225 ve İsrail'in de 80 nükleer başlıklı füzesi bulunuyor.
Dünyanın en fazla nükleer füzeye sahip ülkeleri, ABD ve Rusya'da ise bu konuda düşüş var. Anlaşmalar çerçevesinde Rusya 10 bin olan nükleer füze başlık sayısını 8 bin 500'e, ABD ise 8 binden 7 bin 700'ye düşürdü.
 
MODERNLEŞTİRME ÇABASI
8 ülkenin elinde toplam 17 bin nükler başlık füze olduğu belirtilen raporda, ABD, Rusya, Fransa, İngiltere ve Çin'in ellerindeki nükleer cephaneyi modernleştirme eğiliminde olduğu vurgulandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)