BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAsya borsaları yükselişte----

Asya borsaları yükselişte

Asya borsaları yükselişte
29 Aralık 2020 - 08:03 www.finansgundem.com

Asya borsaları çoğunlukla yükselirken, Güney Kore ve Çin yatay seyretti

Asya Pasifik Bölgesi'nde endeksler kısa haftanın ikinci işlem gününde ABD Temsilciler Meclisi, yeni tip korona virüs salgınına yönelik ekonomik destek paketinde yer alan 600 dolarlık nakit para yardımının 2 bin dolara çıkarılmasına ilişkin tasarıyı onaylaması ile çoğunlukla yükseldi.

Gösterge endeksler Japonya Avustralya ve Hong Kong'da artış kaydederken, Güney Kore ve Çin'de dalgalı br seyir izledi.

Korona virüs cephesinde, İngiltere'de gözlenen mutasyona uğramış ve daha hızlı yayılan korona virüs dolayısı ile ülkeler kısıtlamaları sıkılaştırıyor. Endonezya ülkeye yabancı giriş çıkışlarını yasaklarken, Tayvan korona virüs karantinasını yedi gün daha uzattı.

Brüksel'deki AB yetkililerinin verdikleri bilgilere göre Avrupa Birliği ile Çin arasında yatırım anlaşmasına bu hafta varılması bekleniyor.

AB ile Çin arasında 2014 yılında başlayan görüşmelerin anlaşma ile sonuçlanması AB şirketlerine Çin piyasalarına daha iyi şartlar ile erişim imkanı verecek ve AB şirketlenrinin Çin'deki yatırımları için rekabet, koruma şartlarını iyileştirecek. 

Çin ile ABD ticari ilişkilerindeki gerilimin Çin'in AB ile yatırım anlaşması müzakerelerini hızlandırdığını belirten yetkililer, "Çin ile müzakereler tamamlanmak üzere. İyi bir yolda ilerliyoruz. Sadece birkaç küzük detay kaldı. Eğer işler bu şekilde gider ise, AB ile Çin arasında siyasi anlaşma Çarşaba günü imzalanabilir" değerlendirmesini yaptılar. 

Ancak yetkililer, siyasi anlaşmanın hukuki bir metne dönüştürülmesinin birkaç ay daha alabileceğini de vurguladılar. 

Güney Kore, korona virüs salgınının yeni dalgası ile başa çıkmaları için küçük işletmelerin desteklenmesi ve işsiz kalanlara yardım amacıyla 9,3 trilyon won (8,5 milyar Dolar) seviyesinden işlem görüyor. 

Oluşturulan paketin 2,9 trilyon wonluk bölümü küçük ve orta ölçekli işletmelere yardım için kullanılacak. 0,8 trilyon won ise kamu sağlık sisteminin güçlendirilmesi için ayrıldı. 

11 Ocak'tan itibaren 5,8 milyon civarında kişiye de nakit desteği verilecek.

Endeks Özetleri

Topix Endeksi, yüzde 1.1 yükseldi.
Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi, yüzde 0.4 arttı.
Güney Kore Kospi Endeksi, yatay seyretti.
Hong Kong’un Hang Seng Endeksi, yüzde 1 arttı.
Şanghay Bileşik Endeksi, yatay seyretti.

New York borsası yükselişle kapandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)