BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAsya borsaları pozitif seyrediyor----

Asya borsaları pozitif seyrediyor

Asya borsaları pozitif seyrediyor
11 Temmuz 2023 - 07:02 www.finansgundem.com

Asya piyasaları, ABD borsalarındaki toparlanmanın ardından yükselişte.


Asya-Pasifik piyasaları, ABD piyasalarının üç günlük kayıp serisini bitirmesiyle Wall Street'teki hareketleri izleyerek Salı günü yükseldi.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 1,04 ve Japon Nikkei 225 yüzde 0,53 yükselirken, Topix yüzde 0,23 gibi daha küçük bir kazanç gördü.

Güney Kore'den Kospi, gösterge endeksler arasında bölgedeki kazançlara öncülük ederek yüzde 1,23, Kosdaq ise yüzde 1,52 yükseldi.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi Pazartesi günkü kazançlarını yüzde 0,75 artışla genişletirken, anakara Çin piyasaları da yükseldi. Shanghai Bileşik Endeksi yüzde 0.21 ve Shenzhen Bileşen Endeksi marjinal bir şekilde yükseldi.

Yatırımcılar, Fed'in yürüyüş patikasına dair ipuçları verecek olan ABD'den Haziran ayı enflasyon rakamları da dahil olmak üzere, haftanın ilerleyen saatlerinde bir dizi enflasyon verisi için hazırlanıyor.

Fed yetkililerinin yorumlarının, hala çok yüksek olan enflasyonu düşürmek için faiz oranlarının daha da yükseltilmesi gerekeceğini söylediği yönünde "ancak mevcut para politikası sıkılaştırma döngüsünün sonu yaklaşıyor" beklentisi de var.

ABD'de bir gecede Dow Jones Sanayi Ortalaması yüzde 0,62 artışla kazançlara öncülük ederken, S&P 500 yüzde 0,24 ve Nasdaq Composite yüzde 0,18 yükseldi.

ABD borsaları yükselişle kapandı

 

Aylık en yüksek reel getiri borsada gerçekleşti

 

Yabancılar borsada 123.6 milyon dolarlık hisse aldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)