BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAsya borsaları pozitif hava----

Asya borsaları pozitif hava

Asya borsaları pozitif hava
07 Kasım 2022 - 08:08 www.finansgundem.com

Asya-Pasifik hisseleri, yatırımcıların en son ABD istihdam raporunu fiyatlamasının ardından ara seçimlerin beklemesiyle haftanın ilk günü yükseldi.

Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 3,5 arttı ve Hang Seng Tech endeksi yüzde 4,6 arttı. Anakara Çin'in Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.23 yükselirken Shenzhen Bileşeni yüzde 0.476 yükseldi.

Nikkei 225 Japonya'da yüzde 1.21 yükseldi ve Topix de yüzde 1 kazandı. Güney Kore'de Kospi yüzde 0.77 yükseldi. S&P/ASX 200 Avustralya'da yüzde 0.4 yükseldi.

MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi yüzde 1.21 yükseldi.

Çin'in ticaret verileri, ihracatın yüzde 0,3 ve ithalatın da yüzde 0,7 düşmesiyle beklentilerin çok altında kaldı. Şirket, Çin'deki Kovid kısıtlamalarının iPhone üretimine zarar verdiği konusunda uyardığı için bölgedeki Apple tedarikçileri de odakta.

Çinli sağlık yetkilileri, geçen Cuma günü yeniden açılmaya yönelik “şartlı” planlar spekülasyonuyla artan risk iştahını gördükten sonra piyasa duyarlılığını azalttığı görülen katı önlemlere bağlı kalma duruşunu yenilediler.

Çin'in ihracat ve ithalatı Ekim ayında azaldı, ticaret fazlası arttı

Çin'in ihracat ve ithalatı Ekim ayında beklenmedik bir şekilde azaldı. İhracat ve ithalat Mayıs 2020'den bu yana ilk kez aynı anda düşüş gösterdi.

Enflasyondaki yükseliş, artan faiz oranlarının küresel talebi yavaşlatması ve KOVID-19 tedbirleri Çin'in ihracat ve ithalatına olumsuz yansıttı.

Ekim ayında ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,3 daralırken, ithalatta düşüş yüzde 0,7 oldu. Eylül ayında yüzde 5,7 artan ihracatın Ekim ayında yüzde 4,3 artması, Eylül ayında yüzde 0,3 artan ithalatın ise yüzde 0,1 büyümesi bekleniyordu.

Ekim ayında Çin'in dış ticaret fazlası ise Eylül ayındaki 84,74 milyar doların üzerine çıkarak 85,15 milyar dolar oldu. Ancak 958,95 milyar dolar olan beklentilerin çok gerisinde kaldı.

Yuan cinsinden değerlendirildiğinde Ekim ayında Çin'in ihracatı yüzde 7,0 ve ithalatı yüzde 6,8 arttı. Ticaret dengesi 586,81 milyar yuan oldu.

Fed gözlemcilerine göre faizde zirve %5'in üzeri

 

Macaristan, merkez bankası yasasını değiştirmeye hazırlanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)