BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAsya borsaları Japonya hariç yükseldi----

Asya borsaları Japonya hariç yükseldi

Asya borsaları Japonya hariç yükseldi
16 Haziran 2023 - 06:57 www.finansgundem.com

Asya borsalarında Güney Kore, Avustralya, Çin ve Hong Kong'da pozitif görünüm hakim. Japonya'da Nikkei ve Topix merkez bankasının faiz kararının ardından kayıplar yaşadı.


Asya-Pasifik piyasaları Cuma günü büyük ölçüde yükselirken, Japonya Merkez Bankası gösterge faiz oranını yine değiştirmeden -yüzde 0,1'de bıraktı.

Japonya'da hisse senetleri, merkez bankası kararının ardından kayıplarının bir kısmını geri aldı ancak kırmızıda kalmaya devam etti. Nikkei 225 yüzde 0,54 düşerek üst üste ikinci bir günlük kayıp yaşarken, Topix yüzde 0,46 ile daha küçük bir kayıp gördü.

Avustralya'nın S&P/ASX 200, elektrik ve enerji hisselerinden güç alarak yüzde 0,59 yükselirken, Güney Kore'den Kospi yüzde 0,21 ve Kosdaq yüzde 1 yükseldi.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi Perşembe günü yüzde 2'nin üzerinde yükseldikten sonra rallisini genişleterek yüzde 0,42 yükseldi ve anakara Çin hisse senetleri de yükseldi. Shanghai Bileşik Endeksi yüzde 0,33 ve Shenzhen Bileşen Endeksi yüzde 0,26 yükseldi.

ABD borsaları yükselişle kapandı

 

Yabancılar borsada 262 milyon dolarlık hisse aldı

 

Yabancıların borsada satışı sürdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)