BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAsya borsaları güne karışık seyirle başladı----

Asya borsaları güne karışık seyirle başladı

Asya borsaları güne karışık seyirle başladı
08 Aralık 2023 - 07:14 www.finansgundem.com

Japonya'nın üçüncü çeyrek GSYH'siyle ilgili yüzde 0.5'lik düşüş beklentisi yüzde 0.7 olarak revize edildi. Hindistan'da merkez bankasının politika faizini dördüncü kez sabit tutmasını bekleniyor

Asya-Pasifik piyasaları, Japonya'nın üçüncü çeyrek GSYH'sinin sürpriz bir hamleyle aşağı yönlü revize edilmesiyle karışık bir hal alırken, yatırımcılar da Hindistan'ın merkez bankasının faiz kararını bekliyor.

Japonya'nın üçüncü çeyrek GSYİH'si önceki çeyreğe göre yüzde 0,7'lik düşüşe doğru revize edildi; bu, daha önce tahmin edilen yüzde 0,5'lik düşüşe kıyasla daha sert bir düşüş. Ekonomistler revize rakamın yüzde 0,5 seviyesinde değişmeyeceğini tahmin ediyordu.

GÖZLER HİNDİSTAN MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARINDA

Hindistan Merkez Bankası da cuma günü faiz kararını açıklayacak ve ekonomistler bankanın gösterge politika faizini art arda dördüncü kez yüzde 6,5'te sabit tutacağını oybirliğiyle öngördü.

Avustralya'da S&P/ASX 200 marjinal bir artış göstererek önceki kayıplarını tersine çevirdi.

Japonya'da Nikkei 225, GSYİH verilerinin açıklanmasının ardından yüzde 1,42 oranında düşerken, Topix yüzde 1,13 oranında düştü.

Güney Kore'nin Kospi endeksi yüzde 0,79 oranında değer kazanırken küçük ölçekli Kosdaq yüzde 0,93 oranında değer kazandı.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0,15 artışla toparlanırken, Çin CSI 300 endeksi yatay çizgiye yakın işlem gördü.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)