BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAskerlik kısalıyor mu?----

Askerlik kısalıyor mu?

Askerlik kısalıyor mu?
06 Mayıs 2013 - 20:22 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç askerlik süresine ilişkin açıklamalarda bulundu

Başbakan Erdoğan başkanlığında bugün yapılan ve 5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Başbakan Yardımcısı Arınç açıklamalarda bulundu.
Arınç'ın açıklamalarından satırbaşları:
Suriye'de yaşanan olaylar büyük cinayettir. Esad daha da gadarlaşıyor. Esad vicdani kaygı duymadan sivilleri öldürüyor. Suriye'de yaşanan olaylar trajik olaylardır. Suriye yönetimi ayakta kalma mücadelesi veriyor. Esad gidişini geciktirmek istiyor.
BEDELLİ ASKERLİK SÖYLENTİSİ
Kampımız iki gün sürdü. Kapalı bir toplantının dışarıya sızan bazı haberleri cevaplandırmış olayım. Bedelli askerlikle ilgili görüşümüz soruldu. Yeni bir bedelli askerlik düşünmüyoruz. Kafanız karışmasın kesinlikle bedelli konusu tekrar gündeme gelmeyecektir.
ASKERLİK SÜRESİ KISALACAK MI?
Bedelli askerlikle ilgili cevabımız kesindir. Yeni bir bedelli düşünmüyoruz. Hükümetimiz bu konuda kararlıdır. İleride ihtiyaç duyulduğunda yeniden konuşulur. Askerlik süresinin kısalması ile ilgili olarak da şu anda bir düzenleme yok. Şartlar ortaya çıktığında Genelkurmay, Milli Savunma Bakanlığı ve hükümetimiz değerlendirir. (Arınç, şu an üzerinde bir çalışma olmadığını vurguladı, ancak kapıyı da kapatmadı. Şartlar uygun olduğu zaman sürenin kısalabileceği mesajını verdi)
Soru: 8 mayısta çekilme olacak, protokol var mı? Askerlik kısalabileceği konusu ne aşamada?
4 AYDIR BİR YANLIŞIMIZ OLMADI

Çekilme, 8 mayısta örgütün silahlı kuvvetlerinin çekileceğini gösteriyor. Biz süreci takip ediyoruz. Tarihler bizim verdiğimiz tarihler değildir. Rotası doğru bir süreç işliyor şu anda. Silahlı kuvvetleri çekilirse yakın bir takipteyiz. Türkiye bir hukuk devleti. Ve hukuk devleti içinde götürüyoruz. 4 aydır bir yanlışımız olmadı. Eylemlerin son verilmesi ve silahların bırakılmasıyla olur. Meclis başkanın aslında çıkmışlardır sözü biz de yok. Biz hükümet olarak kendi yetkilerimizi tereddüt etmeden kullanırız. Direktif veya talimat olduğu zaman verilir. Kararname gerekirse çıkartırız. Bugünden önce yapıldığı ve bundan sonra da yapılacağı gibi. Hükümetimize güvenin, terör belasından sağlıkla kurtulması için tedbirleri alıyor.
SURİYE'DE SON DURUM
Suriye'deki rejim son mücadelesini veriyor. İsrail tarafından Suriye'ye gönderilen füzeler Suriye ile İsrail arasındaki başka münasebetleri işaret ediyor. Esad gittikçe gaddarlaşmaktadır. Bütün temennimiz bu rejimin ayakta kalmamasıdır.
Soru: Mavi Marmara görüşmelerinde ne aşamaya gelindi?
SÜREÇ HENÜZ TAMAMLANMADI

Birinci toplantı 22 Nisan’da Ankara’da yapıldı. İkinci heyet İsrail’e gitti. Bugünkü görüşmeler olumlu geçmiş ancak süreç sonuçlanmamış. Ya üçüncü toplantı ya da bugün bitirmeye çalışacaklar. Detaylar hakkında bir şey söylememem mümkün değil. Anlaşmayı parlamentoya sunmuş olacağız.
Görüşmelere ilişkin ikinci tur bugün Telaviv'de yapıldı. Detaylar hakkında sizlere bir şey söyleyemem.
Soru: GS şampiyonluğu için ne diyeceksiniz?
GALATASARAY'A BAŞARILAR DİLİYORUM

Light bir konunun birinci sırada konuşulmasını uygun bulmadım. Gündemimizde yoktu ama süper lig. Fenerbahçe’nin İBB’ye 2-0 yenilmesi garip. Akhisar belediyesporun işini zora soktu. Kızmıyor da değilim. Galatasaray’a Avrupa’da başarılar diliyorum.
Soru: İstanbul’un tapusu elinde olduğunu iddia edenler var…
MAHKEMELERİMİZ BOŞ DURMASIN

Ben hiç okumadım ki, dikkatli bir takipçi değilim. Tapu sahipleri derseniz, tapu kıymetini kaybetmemişse mahkemelerimiz boş durmasın. Her kimse onlar haklarının talep edebilirler. Kimdir, neden bugün diyorlar. Hak haklının en mukaddes hakkıdır. Vermezlerse alacaksın demişler.
Soru: Valiler kararnamesi mi var?
İKİ LKİŞİ İÇİN KARARNAME ÇIKAR MI

Bilgim yoktur. Bilse bilse içişleri bakanı ve sayın başbakan bilir. Biz bilmiyoruz siz biliyorsunuz. İki kişi için kararname çıkmaz. Bazan değişimler oluyor, ancak çok bir bilgim yok.
Afyon’da geçen yıl meydana gelen patlamanın terör saldırısı ya da terör eylemi olmadığı açıklanmıştı. Tabi şartlarla patlamanın meydana geldiği belirtilmişti. Ölenlerin anne ve babaları tarafından bizim çocuklar neden şehit sayılmadılar yakınması olmuştu? Bu kişilere de terör şehidi sayılacağı, şehit ailelerine sağlanan imkanların sağlanacağı sözünü vermiştik. Bütün düzenlemeler aile ve sosyal politikalar bakanlığında yapılmaktadır. Bu tür olaylarda vefat edenler de şehit olacaktır.
Belediyelerin mevcut borçları kendilerine gönderilen ödenekten kesilmektedir. Bu yıl haziran temmuz, ağustos ve eylül aylarında kesinti olmayacak. Belediyelere ödeme yapılacak.
Tarımsal sulama konusunda işletmelerin ödeyeceği miktarları yüzde 40 olarak düşürdü.
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • seda13 Mayıs 2013 13:22

    hani askerlik düşecekti niye sözünüzde durmuyorsunuz ya abim askerde sizin ağzından çıkacak sözü 4 gözle bekliyodu niye böle yaptınız ya niye sözünüzde dursanıza ya... evdede bi erkek bile kalmadı çok boş ya lütfen sevindirin ya..