BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAsker kaçaklarına büyük bedel!----

Asker kaçaklarına büyük bedel!

Asker kaçaklarına büyük bedel!
04 Aralık 2014 - 09:00 www.finansgundem.com

Bedelli askerlik binlerce genç için sevinç yarattı. Ancak kaçaklar için verilen fahiş cezalardan kurtulamayacaklar

Bedelli askerliğin çıkması büyük bir sevinçle karşılanırken, yoklama kaçaklarına ve bakaya durumunda olanlara uygulanan idari para cezaları, bu durumda olan ve bedelli askerliğe başvuracak olan kişilerin kara kara düşünmesine neden oldu. 2013 yılında yapılan düzenleme ile asker kaçaklarına ağır para cezaları getirildi. Halen yürürlükte olan düzenlemeye göre 20 yıl asker kaçağı olan bir kişi, bedelli askerlikten faydalansa bile 22 bin 285 lira idari para cezası vermek zorunda.

2013 yılında askerlik süresi 15 aydan 12 aya indirilirken, 1111 sayılı askerlik kanununda yapılan değişiklikle asker kaçaklarına ağır para cezaları getirildi. Halen yürürlükte olan uygulamaya göre yoklama kaçağı ve bakayalara uygulanan para cezaları, işlenen fiilin süresine göre belirleniyor. Düzenlemeye göre kendiliğinden askerliğe giden yükümlüler için daha az idarî para cezası verilirken, yakalanarak askerliğe götürülen yükümlülere ağır para cezaları kesiliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)