BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAsil Nadir Türkiye'de yatmak istiyor----

Asil Nadir Türkiye'de yatmak istiyor

Asil Nadir Türkiye'de yatmak istiyor
21 Ocak 2013 - 07:12 www.finansgundem.com

Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir’in cezasını Türkiye’de tamamlamak için hukuku girisimlere başladığı öğrenildi

İngiltere'de 10 yıl hapise mahkum olan Kıbrıslı işadamı Asil Nadir, cezasını Türkiye'de çekmek için harekete geçti. Hürriyet'in haberine göre, İngiltere’de geçen yıl ağustos ayında verilen 10 yıllık hapis cezasını çekmek üzere cezaevinde bulunan Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir’in cezasını Türkiye’de tamamlamak için hukuku girisimlere başladığı öğrenildi.
Nadir, Polly Peck şirketinin iflasıyla ilgili yargılandığı davada 13 suçlamanın 10’undan mahkûm olmuştu. İngiliz basını, Asil Nadir’in 61 milyon sterlinlik dev tazminatı ödemekten kurtulduğu, 5 milyon gibi onda birden de az bir miktar ceza aldığı şeklinde yorumda bulunmuştu. Nadir’in cezasını Türkiye’de bir cezaevinde tamamlamak için avukatları aracılığı ile Türkiye’de Adalet Bakanlığı’na başvurduğu, Nadir’le ilgili hukuki sürecin başlatıldığı belirtiliyor. 72 yaşındaki Kıbrıslı işadamının Türkiye ve İngiltere’nin taraf olduğu hükümlülerin nakline dair Avrupa sözleşmesinden yararlanarak cezasının kalan kısmını Türkiye’de tamamlamak istediğini beyan ettiği öğrenildi. Nadir’in avukatları Giles Bark-Jones firması konuyla ilgili bilgi vermezken, Ağır Dolandırıcılık Dairesi de yorumda bulunmaktan kaçındı. Nadir’le ilgili başvurunun olumlu bulunması halinde Adalet Bakanı’nın onayının ardından nakil süreci başlayacak. Nadir’in ‘yaşı’ ve ‘sağlık koşullarının’ gözönüne alınarak kararın olumlu olabileceği tahmin ediliyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)