BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAşıda 1. ve 2. doz farklı olursa ne olur?----

Aşıda 1. ve 2. doz farklı olursa ne olur?

Aşıda 1. ve 2. doz farklı olursa ne olur?
07 Haziran 2021 - 13:08 www.finansgundem.com

İspanya'da yapılan bir çalışma, ilk dozu Oxford-AstraZeneca aşısı yapılmış kişilere daha sonra BioNTech aşısı uygulandığında daha iyi antikor yanıtı alındığını gösterdi.

İspanya'da yapılan bir korona virüs aşısı çalışmasına göre, 1. doz ile 2. doz korona virüs aşılarının farklı olması, daha güçlü bağışıklık yanıtı alınmasını sağlıyor.

1. DOZ SINOVAC AŞISI OLANLAR 2. DOZ BIONTECH OLABİLİR Mİ?

Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl, dünyada aşı tedarikiyle ilgili sorunların yaşanması ve bazı aşıların koruyuculuğunun daha az olduğunu gösteren verilerin olması nedeniyle dünyada kombine aşı uygulanırsa yani 1. doz ile 2. doz farklı aşılar olursa daha etkili olur mu diye bir düşüncenin oluştuğunu söyledi.

İngiltere tarafından desteklenen İspanyol çalışmasının detaylarını paylaşan Prof. Dr. Kurugöl, "İspanya'da 663 kişide yapılan bir çalışmada, öncesinde Oxford-AstraZeneca aşısı yapılmış kişilere daha sonra BioNTech aşısı uygulandığında daha iyi antikor yanıtı olduğu gösterildi. Nature'da yayınlanan ve kombine olduğunu ifade etmek için CombivacS adı verilen bu çalışma, daha güçlü bir bağışıklık ortaya çıktığını gösterdi. Sayın Fatih Altaylı da köşesinde bu çalışmaya dikkat çekti. Dikkatimizi tekrar buraya çektiği için ona da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

EBOLA'DA DA BU YÖNTEM DENENMİŞTİ

Prof. Dr. Kurugöl, kombine aşıların şu anda Covid aşıları için geçerli olduğunu ancak daha önce başka hastalıklar için aşılamada benzer yöntemlerin geliştirildiğini dile getirdi. Kurugöl, "Çalışmalar, Ebola aşılamasında benzer şekilde iki farklı aşının kullanılarak daha güçlü bir bağışıklık elde edilebileceğini göstermişti" dedi.

Aşı rehaveti 3. dalgayı mı getirdi?

 

Korona virüs sonrası görülen koku kaybına karşı öneriler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)