BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAşı, uzay rüyaları gördürüyor iddiası----

Aşı, uzay rüyaları gördürüyor iddiası

Aşı, uzay rüyaları gördürüyor iddiası
31 Mart 2021 - 20:56 www.finansgundem.com

ABD’li doktora göre, aşı yaptırdıktan sonra oluşabilecek yan etkilerden biri uzay rüyaları görmek

ABD’de yayın yapan CBSN Denver televizyonunda konuşan CBS4 Sağlık Editörü Dr. Dave Hnida, Kovid-19'a karşı aşılama sonrasında tuhaf yan etkilerin meydana gelebileceğini, çok gerçekçi uzay temalı rüyalar görmenin de bunlar arasında olduğunu kaydetti.

"YAN ETKİLER ÇOK AZ GÖRÜLÜYOR"

CBSN Denver’e konuşan Hnida, Kovid-19 aşısı yaptırdıktan sonra görülebilecek yan etkiler hakkında konuştu.

Hnida, “Kol ağrısı, bazı başka ağrı ve acılar, yorgunluk gibi sıradan yan etkileri hepimiz biliyoruz. Neyse ki ciddi yan etkiler çok az görülüyor” dedi.

Bazı öngörülemeyen tuhaf yan etkilere de rastlandığını belirten Hnida, “Bunlar arasında ‘Kovid kolu’ olarak adlandırılması gereken, ilk önce Moderna aşısının yapıldığı kişilerde görülen ancak şimdi tüm aşılarda olabilen ‘Moderna kolu’ da var. Bu, aşılamadan beş ilâ yedi gün sonra aşı olduğunuz kolunuzda döküntülerin görülmesi durumu. Çok kaşıntılı bir durum ve ‘Aman tanrım neler oluyor?’ diye düşünüyorsunuz. Bu sadece bağışıklık sisteminizin gecikmiş reaksiyonu” ifadelerini kullandı.

Hnida, bu döküntülerin beş ilâ yedi günde ortadan kaybolduğunu belirtti.

"AĞIZDA METAL TADI OLABİLİR"

Aşılama sonrası ağızda metal benzeri bir tat olması gibi bir etkinin de görülebildiğini kaydeden Hnida, çok gerçekçi rüyalar, özellikle de uzayla ilgili gerçekçi rüyalar görmenin de tuhaf belirtiler arasında sayıldığını vurguladı.

Uzay temalı film serisi olan ‘Geleceğe Dönüş’ rüyalarının görülebilineceğini belirten Hnida, “Ay’a yolculuk yapıldığı, Ay’a bayrak dikildiği rüyalar. Hatta Abraham Lincoln’ün Big Mac yemeye götürüldüğü, çalışanların da fişi imzalattığı rüyalar bile. Bunun bağışıklık tepkisiyle bir ilgisi olduğunu düşünüyoruz. Bunlar geçici” dedi.

Hnida’ya göre, bağışıklığın aşıya gösterdiği tepki, uyku döngülerinin, özellikle de REM döngüsünün kesilmesine neden olabilir.

Varank'tan yerli aşı açıklaması

 

Bilim Kurulu üyesinden 'Ramazanda aşı' açıklaması

 

AB'ye ilk çeyrekte 107 milyon doz Kovid-19 aşısı teslim edildi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.31 Mart 2021 22:32

    VIRÜS SANKİ INDANLARI YOK EDIP DUNYAYI ELE GEÇIRMEK ISTEYEN AKILLI BIR YARATIK GIBİ DAVRANIYOR VİRÜS YILDIZLARDAN GELDI IŞE MUTLAKA KURANDA ISMİ GEÇEN Sİ'RA YILDIZININ GEZEGENLERİNDEN GELMISTIR TURKCEMIZDE ÇOK FAZLA SI'RA HARFLARININ GECTIGİ KELIMELER VAR BAZAN BIR/İKI HARF DAHI EKLEYINCE/EKSILİNCE/HARFLERIN YERİNİ DEGİSTİRİNCE Sİ'RA KELİMESI OLUYOR ÖRNEĞİN :SIRA-ŞIRA-SİGARA-SIRAT KÖPRÜSÜ-KARIS-BARIS-YARIŞ-YARİS-ARŞIN-ISRA-ASIR-MISRA-MIRAS-SIRNAK-ISPARTA-ISRAIL-ARABISTAN-NASIRA-SIRAKUZA-MATRIKS-ABD BASKAN YARDIMCISI HARRİS-KORONA VİRÜS KELİMESINDE DAHİ SIRA KELIMESINİN DORT HARFİ VAR AŞI KELIMESINE "R" HARFINI EKLERSEK VS VS DAHA ONLARCASI