BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAsgari ücret zammı tartışma yarattı----

Asgari ücret zammı tartışma yarattı

Asgari ücret zammı tartışma yarattı
29 Ocak 2014 - 07:52 www.finansgundem.com

Asgari ücretin artırılması konusunda Obama ve Cumhuriyetçiler arasında büyük tartışma yarattı

Amerika’da federal hükümette çalışan sözleşmeli işçiler için asgari ücreti arttırma planının açıklanması, Washington’da tekrar gündeme oturan asgari ücret tartışmasının ilk adımlarından biri oldu .

Amerikanın Sesi Radyosunun internet sitesinde yer alan habere göre, Beyaz Saray’dan bugün yapılan açıklamada Başkan Obama’nın, federal hükümette çalışacak yeni sözleşmeli işçilere uygulanacak asgari ücreti saatte 7,25 dolardan 10,10’a çıkarmak için kararname imzalayacağı bildirildi. Açıklamada, 2012 yılında 16 bin federal çalışanın asgari ücret ya da altında bir rakam kazandığına değinildi.

Yeni karar önümüzdeki aylarda az sayıda işçiyi etkileyecek. Ancak görevinin 6’ıncı yılına giren Başkan Obama ve Cumhuriyetçiler arasında oluşan daha büyük tartışma, ulusal düzeyde asgari ücretin artırılması konusunda. Asgari ücrette yapılacak değişiklik 3,6 milyon çalışanı etkileyebilir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)