BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiArtan navlun maliyetleri tüketici ürünlerinin fiyatlarını yükseltecek----

Artan navlun maliyetleri tüketici ürünlerinin fiyatlarını yükseltecek

Artan navlun maliyetleri tüketici ürünlerinin fiyatlarını yükseltecek
19 Kasım 2021 - 09:30 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) konteyner taşıma ücretlerinin son 18 ayda çok büyük artış gösterdiğini, bu artışın tüketici fiyatlarını da yükselteceğini öngördüklerini bildirdi.

Pandeminin etkisi ile bazı rotalarda konteyner taşıma ücretlerinin yedi kata varan artışlar gösterdiğini ifade eden UNCTAD, "Analizler konteyner navlun ücretlerindeki son artışın devam etmesi halindi, global ithal fiyat seviyelerinin yüzde 11 artabileceğini, tüketici fiyatlarının şu an ile 2023 arasında yüzde 1,5 artabileceğine işaret ediyor" dedi.

UNCTAD, ABD'de tüketici fiyatlarının 2023'e kadar yüzde 1,2 ve Çin'de fiyatların yüzde 1,4 artış gösterebileceğini tahmin ederken, analizlerin daha küçük, ithalata daha bağıklı ülkelerin tüketici fiyatlarında yüzde 7,5'e varan artış görebileceklerini ortaya kolduğunu da vurguladı.

Ürün bazında bakıldığında, elektronik, mobiya ve giyim eşyası sektörlerinin en büyük artışları yaşayacağını ifade eden UNTAD. bu ürünlerde fiyat artışlarının tedarik zircirlerinde aksamalarında etkisi ile en az yüzde 10 olabileceğini vurguladı.

Küresel navlun fiyatlarında sert düşüş

 

Maersk, yüksek navlun fiyatlarıyla karını 5 kat artırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)