BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaArjantin Merkez Bankası faiz artırdı----

Arjantin Merkez Bankası faiz artırdı

Arjantin Merkez Bankası faiz artırdı
13 Ekim 2023 - 07:55 www.finansgundem.com

Arjantin Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, faiz oranının %118'den %133'e yükseltildiği belirtildi.

Arjantin Merkez Bankası (BCRA), enflasyon oranının rekor seviyelerde artmaya devam etmesinin ardından, bu yıl altıncı kez faiz oranında keskin bir artışa gitti.

BCRA'dan yapılan açıklamaya göre, Leliq faiz oranı yüzde 118,00'den yüzde 133,00'e çıkarıldı.

Arjantin Ulusal İstatistik Enstitüsü, tüketici fiyatlarının eylül ayında bir önceki yıl aynı aya göre yüzde 138,3 arttığını açıkladı. Piyasa beklentisi artışın yüzde 124,4'ten yüzde 135,6'ya çıkacağı yönündeydi. Enflasyon 1990 yıllarında yaşanan hiperenflasyon döneminden bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Aylık bazda ise enflasyon yüzde 12,7 artış gösterdi. BCRA, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından Faiz oranlarını yukarı yönlü revize etti. Açıklamada, "Merkez Bankası'nın faiz oranı politikası, para ve döviz istikrarını korumak amacıyla, yerel para birimindeki yatırımlardan pozitif reel getiri elde etmeyi amaçlamaktadır. " denildi.

Uluslararası Para Fonu (IMF), Arjantin'den, ülkenin 44 milyar dolarlık anlaşmasının bir parçası olarak enflasyonu hariç tutan gerçek anlamda pozitif faiz oranını korumasını istedi.

BCRA, faiz oranı ve likidite yönetimi politikasını ayarlamak amacıyla genel fiyat seviyesinin gelişimini, döviz piyasası dinamiklerini ve parasal büyüklükleri izlemeye devam edeceğini açıkladı.

Arjantin'de asgari ücret yüzde 32 artırılacak

 

Arjantin'de enflasyon 32 yılın zirvesinde

 

Arjantin Merkez Bankası'ndan 21 puanlık faiz artışı kararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)