BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAraştırma üniversitelerine 4 kat norm kadro----

Araştırma üniversitelerine 4 kat norm kadro

Araştırma üniversitelerine 4 kat norm kadro
03 Kasım 2018 - 06:33 www.finansgundem.com

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre araştırma üniversiteleri dört katına kadar norm kadro planlaması yapabilecek

Devlet üniversitelerinde öğretim elemanı norm kadrolarının kullanılmasıyla ilgili kurallar belli oldu. YÖK, yönetmeliğe ilişkin çalışmasını tamamlayarak 31 Ekim’de Cumhurbaşkanlığı’na sundu. Devlet Üniversitelerinde Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesi ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelik’ Resmi Gazete’de dün yayımlandı.

KATILIMCILIK SAĞLANACAK

YÖK yetkililerince yapılan bilgilendirmede yeni yönetmelikle ilgili şu ifadelere yer verildi:

- Üniversitelerin katı merkeziyetçi, aşırı hiyerarşi, tek yönlü karar alma ve kapalı bir yönetim anlayışından daha geniş sayıda aktörün yönetime dâhil olduğu, işbirliği, uzlaşı, şeffaf ve hesap verilebilirliğin etkin olduğu bir yönetişim sistemine geçilmesi hedefleniyor.

- Bölüm ve anabilim dalının yönetim süreçlerine katkısının öne çıkarılması, bu birimlerdeki akademik faaliyetlerin niteliğini yükseltecek ve liyakat üzerine yapılaşmayı da doğuracak.

- Araştırma ve bölgesel kalkınma odaklı ihtisaslaşan üniversiteler için farklılık tanındı. Böylece rekabetçiliği teşvik etmek, başarıyı ödüllendirmek amaçlandı.

- Üniversiteler, asgari kadro sayısının iki katına kadar norm kadro planlayabilir. YÖK’ün, ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma’ kapsamında belirlediği üniversiteler, ihtisas alanlarıyla doğrudan ilgili birimleri için asgari kadro sayısının üç; Araştırma Üniversitesi olanlar ise dört katına kadar norm kadro planlaması yapabilecek. Dört katından sonraki atamalarla ilgili planlamaları YÖK belirleyecek. (Hürriyet)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)