BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAraştırma: Elektronik sigara kalp yetmezliği riskini artırıyor!----

Araştırma: Elektronik sigara kalp yetmezliği riskini artırıyor!

Araştırma: Elektronik sigara kalp yetmezliği riskini artırıyor!
05 Nisan 2024 - 16:16 www.finansgundem.com

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, e-sigara kullananların kalp yetmezliği gelişme olasılığı neredeyse beşte bir oranında daha yüksek.


Yapılan bir araştırmaya göre, e-sigara kullananların ölümcül hastalığa yakalanma olasılığı neredeyse beşte bir oranında daha fazla çıktı.

Uzmanlar, bu alışkanlığı benimseyen çok sayıda genç olduğu göz önüne alındığında bunun özellikle endişe verici olduğunu söyledi ve bunun sağlık üzerindeki sonuçlarını dikkate almaya değer olduğu konusunda uyardı.

Kalp yetmezliği, kalbin gerektiği kadar etkili bir şekilde kan pompalayamayacak kadar sertleşmesi veya çok zayıf hale gelmesiyle oluşan bir durumdur.

YÜZDE 19 DAHA FAZLA ÇIKTI

Araştırmacılar ABD'de 175.000 yetişkini izledi ve e-sigara kullananların kalp yetmezliğine yakalanma olasılığının yüzde 19 daha fazla olduğunu buldu. Yani bu kişilerden yaklaşık 3.242'sinde dört yıllık takip süresi boyunca kalp yetmezliği gelişti. Katılımcıların yaş ortalaması 52'ydi.

ABD merkezli MedStar Health'te yürütülen çalışmanın baş yazarı Dr. Yakubu Bene-Alhasan, "Giderek daha fazla çalışma, e-sigaranın zararlı etkileriyle bağlantı kuruyor ve daha önce düşünüldüğü kadar güvenli olmayabileceğini ortaya koyuyor."

"Gördüğümüz fark önemliydi. Özellikle e-sigaraların ne kadar ilgi kazandığı göz önüne alındığında, bu araştırmanın gecikmiş olduğunu düşünüyorum."

"Sonunda zararlı olabileceğini ve o zamana kadar zaten çok fazla zarar verilmiş olabileceğini anlamak için çok uzun süre beklemek istemiyoruz."

"Daha fazla araştırmayla, potansiyel sağlık sonuçları hakkında çok daha fazlasını ortaya çıkaracağız ve bilgileri kamuya sunacağız" dedi. (Sözcü)

Bir sigara grubuna daha zam geldi

 

Sigara zammının yüzde 80'i vergi

 

Stres ve yorgunluğa dikkat: Kalp ritmini bozuyor!

 

Araştırma: Kalp krizi ve pıhtının sebebi Kovid aşıları mı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)