BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaArap sermayesi Filipinler'e açılıyor----

Arap sermayesi Filipinler'e açılıyor

Arap sermayesi Filipinler'e açılıyor
15 Kasım 2016 - 08:37 www.finansgundem.com

Arap sermayedarlar Filipinler'de sanayi alanları oluşturmayı hedefliyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER

Güneydoğu Asya ülkelerinden olan Filipinler, Orta Doğu bölgesinden ve Arap sermayesinden milyarlarca dolarlık yatırım alma planları yapıyor.

Filipinler Ekonomik Bölgesi Makamı Genel Müdürü Charito Plaza (58) bir açıklama yaparken, Katar'ın petrol rezervleri için sanayi alanları oluşturabileceklerini ve ellerinde pek çok arazi olduğunu dile getirdi.

Charito Plaza, yatırımın milyarlarca dolar değerinde olacağını söylerken, Orta Doğu pazarının artık sıkışık olduğunu ve Başkan Rodrigue Duterte'nin bağımsız dış politikalarıyla ülkelerinin artık herkese açık olduğunu belirtti.

Güneydoğu Asya ülkeleri arasında en düşük miktarda yabancı yatırımı alan ülke olarak tanınan Filipinler, bu durumu yıkmak istiyor. Şimdiye kadar sadece turizm, tarım ve madencilikle geçinen ülke, 2017 yılından başlayarak çeşitli bölgelerine yatırımlar alacak.

Filipinler'e Plaza'nın sözlerine göre ilk yatırımı Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri gerçekleştirecek, ardından da yeni pazar arayan Rusya ve İran gibi ülkeler buraya yerleşecek.

Filipinler Ekonomik Bölgesi Makamı tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, ülkedeki yatırım yılın ilk 10 ayında yüzde 38 oranında düşmüştü ve 2.2 milyar dolar seviyesindeydi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)