BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAramco’nun karı 25 milyar doları aştı----

Aramco’nun karı 25 milyar doları aştı

Aramco’nun karı 25 milyar doları aştı
08 Ağustos 2021 - 12:07 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan milli petrol şirketi Saudi Aramco, 2021’in ikinci çeyreğinde net gelirin geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 288 artışla 25,5 milyar dolara yükseldiğini ve 18,8 milyar dolarlık temettü beyan ettiğini bildirdi

Şirketin yılın ilk yarısındaki net geliri ise, 2020’nin aynı dönemine göre yüzde103’lük bir artışla 47,2 milyar dolar oldu.

Bu sonuçlar, öncelikle petrol fiyatlarındaki artış, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamalarının küresel olarak gevşetilmesi, aşı programları ve teşvik önlemlerinin uygulanmasının ardından küresel talepteki toparlanmaya bağlanıyor.

Aramco Başkanı ve CEO'su Amin Nasser konuya ilişkin açıklamasında, “İkinci çeyrek sonuçlarımız dünya çapında enerji talebindeki güçlü bir toparlanmayı yansıtıyor ve küresel toparlanma ivme kazanırken 2021’in ikinci yarısına daha dirençli ve daha esnek giriyoruz. Kovid-19’un mutasyona uğrayan varyantlarının yarattığı zorluklar konusunda hala bazı belirsizlikler olsa da, değişen piyasa koşullarına hızlı ve etkili bir şekilde uyum sağlayabileceğimizi gösterdik” dedi.

Nasser açıklamasına şu ifadelerle devam etti;

“Tarihi 12,4 milyar dolarlık boru hattı anlaşmamız, portföy optimizasyon programımızda önemli ilerlemeyi temsil eden uluslararası yatırımcılar tarafından uzun vadeli iş stratejimizin bir onayıydı. 6 milyar dolarlık dönüm noktası niteliğindeki Sukuk’umuz, sağlam bilançomuzu güçlendirerek fon kaynaklarımızı daha da çeşitlendirdi ve yatırımcı tabanımızı genişletti. Hissedarlarımıza 18,8 milyar dolarlık temettü dağıtabildik. Sürdürülebilirlik ve düşük karbonlu yakıtlara odaklanan, varlıklarımızın değerini en üst düzeye çıkaran ve aşağı yönlü entegrasyon ve genişleme yolculuğumuzu ilerleten bir dizi stratejik programla ilerlemeye devam ediyoruz. Tüm bu nedenlerle 2021’in ikinci yarısı ve sonrası için son derece olumluyum.”

Saudi Aramco, 2021’in ikinci çeyreğinde ham petrol ve diğer ürünlerin teslimatında yüzde 100 güvenilirlik elde ederek, güvenilir tedarik konusundaki güçlü geçmişini de sürdürdü.

Saudi Aramco'nun karı azaldı

NATO, Saudi Aramco saldırısından endişeli

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)