BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAraç alım satımlarında yeni dönem----

Araç alım satımlarında yeni dönem

Araç alım satımlarında yeni dönem
06 Nisan 2019 - 13:29 www.finansgundem.com

Nöbetçi noterlik uygulaması bugünden itibaren uygulanmaya başladı. Özellikle hafta içi mesai saatleri nedeniyle araç alım satım işlemlerine zaman ayıramayan vatandaşlar nöbetçi noter uygulamasına büyük ilgi gösteriyor.

Yeni uygulama kapsamında, ülke genelinde cumartesi ve pazar günleri 09.00-17.00  saatlerinde hizmet verecek noterler belirlendi.  İlki bugün gerçekleştirilen nöbetçi noterlik uygulaması  kapsamında hafta sonları 2'si Anadolu, 2'si Avrupa yakasında olmak üzere  İstanbul'da 4, Ankara ve İzmir'de 2'şer, diğer illerde de birer noter nöbet  tutacak. Bu noterliklerde bütün işlemlerin yapılması sağlanacak.

Vatandaşlar memnun! Özellikle araç satışı ve vekaletname...

Ankara 40. Noteri Handan Baykam, "İki ay gibi kısa bir  sürede Bakanlığımızın koordinasyonunda Türkiye Noterler Birliğinin çalışmaları ve  paydaş kurumlarla yapılan görüşmeler sonucunda 2019 ilk nöbetçi noterlik  uygulamasına başladık." dedi. 

Nöbetçi noterlik uygulamasına başlandı. Ankara'daki ilk nöbetçi  noterler, Altındağ 7. Noterliği ile Ankara 40. Noterliği oldu.

Uygulama hakkında AA'ya bilgi veren Ankara 40. Noteri Handan Baykam,  uygulamanın hayırlı uğurlu olmasını temenni etti. Nöbetçi noterliğin Adalet  Bakanı Abdulhamit Gül'ün ocak ayında gündeme getirmesiyle kamuoyuna duyurulduğunu  ifade eden Baykam, "İki ay gibi kısa bir sürede Bakanlığımızın koordinasyonunda  Türkiye Noterler Birliğinin çalışmaları ve paydaş kurumlarla yapılan görüşmeler  sonucunda 2019 ilk nöbetçi noterlik uygulamasına başladık." dedi.

Ağırlıklı olarak araç satışı ve vekaletname konularıyla ilgili  işlemlerin yapıldığı gözlenen nöbetçi noterlere gelenler ise uygulamadan  duydukları memnuniyeti dile getirdi. Hafta içi mesai nedeniyle notere gelmeye  vakit bulamadıklarını belirtenler, nöbetçi noter sayısının artırılmasını talep ettti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)