BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaApple satış hedeflerini tutturamayabilir----

Apple satış hedeflerini tutturamayabilir

Apple satış hedeflerini tutturamayabilir
07 Mart 2013 - 20:55 www.finansgundem.com

Citigroup analistlerinin son zamanlarda yazdığı bir rapora göre Apple bu yıl 41-43 milyar dolarlık satış hedefini tutturamayabilir

Citigroup analisti Glen Yeung tarafından yapılan açıklamaya göre bir zamanlar dünyanın en değerli firması olan Apple Inc.'in içinde bulunduğumuz yıl için yaptığı satış hedeflerini tutturamayabilir.
Gelir beklentisini dün itibariyle yüzde 3.7 aşağı çeken Citigroup, Apple'ın bu yıl 40.4 milyar dolarlık satış gerçekleştireceği öngörüsünde bulundu. Yeung ve iki meslektaşının yazdığı raporda iPad ve İPhone 5'lerde kullanılan ekipmanlara düşük talep olduğunu belirtti.
Raporda "Apple'ın tablet ve mobil telefon pazarlarında yaşadığı gerileme bu düşüşün sebebi olabilir" ifadeleri kullanılırken, Apple hisselerine yönelik önümüzdeki 12 ay için fiyat beklentileri hisse başına 20 dolar düşürülerek 480 dolara çekildi.
Apple 23 Ocak'ta yaptığı açıklamada ikinci çeyrek için kâr beklentisini 41 milyar dolar ve 43 milyar dolar arasında açıklamıştı. 28 Ocak'tan bu yana ise analistlerin beklenti ortalaması 42.9 milyar dolar olarak gerçekleşti. Diğer taraftan görüşleri alınan 42 analist Apple'ın satış hedefini tutturacağını veya aşacağını bekliyor.
Bloomberg tarafından toplanan verilere göre Yeung, Apple hisseleri için "tut" önerisi yapan 11 analistten bir tanesi. Hisseyi satın almayı tavsiye eden analist sayısı 50 iken, hissenin satılması tavsiyesinde bulunan 3 analist var.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)