BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaApple, altına mı endekslendi?----

Apple, altına mı endekslendi?

Apple, altına mı endekslendi?
16 Mayıs 2013 - 08:09 www.finansgundem.com

Altın ve Apple hissesi? İkisi de aynı anda değer kaybediyor? Peki neden?

Apple hisse dünkü işlemlerde yüzde 1,4, altının onsu ise yüzde 2 değer kaybetti.
Küresel piyasalarda yatırımcısını memnun etmeyen iki yatırım aracı Apple ve altının düşmesinde ortak bir neden var.
EKONOMİ İYİLEŞTİ, RİSK SEÇENEKLERİ ARTTI
Uzmanlar, küresel ekonominin krizden çıkmasının ardından Apple ve altının yatırımcısını en çok memnun eden araçlar, güvenli limanlar olduğunu ancak bu dönemde günlük risk alımlarının artmasıyla bu sürece ayak uyduramadıklarına dikkat çekti.
Yatırımcıların daha önceki süreçte borsadaki gelişmelere göre değer kaybetmeyen varlıklar bulmakta zorlanmasından dolayı Apple ve altına yöneldiğini, bu yatırım araçlarını kendi kurallarına göre değerlenip değer kaybeden varlıklar olarak gördüklerini belirtildi.
Ancak şimdi işlerin değiştiğinin altını çizen uzmanlar, ekonomi ve borsaların toparlanmaya başladığını, Apple hissesinin artık özel bir kağıt olma özelliğini yitirir hale geldiğini ifade ediyor.
Altın ise yine ekonomi ve borsaların değerlenmesi, doların yükselişi ve yatırımcıların tek günlük risklere yönelme seçeneğini değerlendirmesinden dolayı değer kaybı görülüyor.
ZİRVEDEN DÜŞÜŞ
Her iki yatırım aracı da 2011 yılında yükselişe geçip, 2012’de tarihi yüksek seviyelerini görmüşlerdi. Ancak hem Apple hem de altın fiyatları 2012 sonunda zirvelerinden düşüşe başladı.
Hem Apple hissesi hem de altının onsu o tarihten bu yana değer kaybediyor ve ikisi de Nisan ayında tarihi düşüşlere imza atıp, Nisan’ın ikinci yarısında ise toparlanma sürecine geçti. Ancak iki yatırım aracı da son günlerde değer kayıplarını artırdı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)