BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAP’den Rusya’ya çağrı: Altınları geri verin----

AP’den Rusya’ya çağrı: Altınları geri verin

AP’den Rusya’ya çağrı: Altınları geri verin
15 Mart 2024 - 08:11 www.finansgundem.com

Avrupa Parlamentosu, Rusya’ya Romanya'ya iade etmesi için altın ve kültürel miras objelerini geri vermesi çağrısında bulundu.

Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekilleri, Rusya'yı 1916-1917 yıllarında muhafaza edilmek üzere Rusya İmparatorluğu'na devredilen altın ve kültürel mirası objelerini Romanya'ya iade etmeye çağıran bir kararı kabul etti.

Kararda, "Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra birçok diplomatik müzakere girişimine rağmen, saklanmak üzere Rusya'ya gönderilen Romanya'nın ulusal hazinesi, Rusya tarafından asla iade edilmedi. Türkrus'da yer alan habere göre bu, Romanya toplumunu sürekli endişelendiren, altın rezervlerinin ve miras nesnelerinin kötüye kullanılmasına ilişkin benzeri görülmemiş bir uluslararası vakadır" denildi.

RBC'nın aktardığına göre, 1916-1917'de Romanya, Merkez Bankası'nın rezervini, kraliyet mücevher koleksiyonlarını ve nadir madeni paraları da kapsayan 91,5 ton altını depolanmak üzere Rusya İmparatorluğu'na gönderdi. 1918'in başında savaş başadığında Rumen birlikleri, Rus İmparatorluğu'nun bir parçası olan Bessarabia'yı işgal etti. Bundan sonra Sovyet hükümeti Romanya'nın altınlarına ve kültürel objelerine el koydu. 1935'te SSCB, getirilenler içinde sadece arşivlerin bir kısmını Romanya'ya iade etti. Brejneb döneminde Çavuşesku'nun altınları kısmen geri alma planı da gerçekleşmedi. Dünya Altın Konseyi Mart 2024 raporuna göre Rusya'nın 2 bin 329 ton, Romanya'nın ise 103 ton altın rezervi bulunuyor.

Rus bankaları değerli maden rezervlerini azalttı

 

Rusların banka borçlarında büyük artış

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)