BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAP'den flaş Türkiye açıklaması!----

AP'den flaş Türkiye açıklaması!

AP'den flaş Türkiye açıklaması!
13 Kasım 2016 - 18:11 www.finansgundem.com

AP Başkanı Martin Schulz, Türkiye’de idamın yeniden getirilmesinin kırmızı çizginin aşılması anlamına geleceğini hatırlatarak, bunun üyelik görüşmelerinin sonu olacağını söyledi.

Bild am Sonntag gazetesine konuşan Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz, Türkiye’deki güncel gelişmeleri değerlendirdi. İdam gelirse üyelik görüşmeleri biter “Türkiye idam cezasını yeniden getirirse, bu durumda üyelik görüşmeleri sona erer” diyen Schulz, idamın üyelik görüşmeleri için kırmızı çizgi olduğunun altını çizdi. Buna gerek kalmamasını umduğunu kaydeden Schulz, Türkiye ile ilişkilerin sürdürülmesinden yana olduğunu dile getirdi.

Yardım etme şansımız kalmaz
“Türkiye ile ilişkileri durdurursak, muhalefet ve gözaltına alınanlara yardım etme şansımız kalmaz” diyen Schulz,” Bu nedenle diyaloğun sürdürülmesinden yanayım” ifadelerini kullandı. Muhalefete ve gazetecilere yönelik tutumu da eleştiren Schulz, ekonomik yaptırım seçeneğini gündeme getirdi. Schulz,” Türkiye’deki durumun devam etmesi halinde, Avrupa Birliği olarak ekonomik yaptırımlar dahil, bazı önlemleri düşünmek zorunda kalacağız. Yıl sonuna kadar Türkiye’nin de üye olduğu gümrük birliğinin reforme edilmesi gerekiyor. Muhalefet milletvekilleri ve gazetecilerin tutuklanmasının ardından gümrük birliğinin genişletilebileceğini düşünemiyorum” dedi. DHA

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kemal14 Kasım 2016 12:52

    1963ten beri Turkiyeyi bekleten ABnin ne dedigi önemli degil.

  • Akliselim olalim13 Kasım 2016 21:44

    Ihracatımızın %80 AB ülkelerine yapılmakta.Resleşme yerine oturup konuşmalı ve ikna edilmeli.Konuşmak taviz vermem anlamına gelmez.Lakin bu tavırların ülkemize bir faydası olmayacakdır.

  • Muhammet Arslan13 Kasım 2016 20:38

    Yani üyelik hangi şartlarda eşit şartlarda mı , barışık şekildemi küskün ortaklık mı ????? 50 yıl kapıda bekletiyorlar bu bile onur kırıcı değilmi ????Karşılıklı güzel güzel anlaşılsa daha iyi olmaz mı ???? Böyle tehditvari her iki taraf içinde diyorum iyi değil yani.

  • YILMAZ13 Kasım 2016 19:42

    AB ye girdik diye gündüz vakti havai fişeklerle AB müzakere heyetini Ankarada karşılayanlar kimlerdi ?

  • Ziya13 Kasım 2016 19:37

    Sizin bizle değil. Bizim sizinle görüşmemiz önemli Kendinize o kadar fazla değer biçmeyin sapığı bol soytarılar.

  • Ahmet araz13 Kasım 2016 19:36

    Hadi bek köpek siz dahaçok havlayaçaksınız yerin dibine batsın sizin Avrupa birliğiniz bu tektiler bize sökmez sen eski ahırına dön

  • KILIÇ13 Kasım 2016 19:11

    EY PKK SEVER AVRUPA SİZ HALA TÜRKİYİ ESKİ TÜRKİYE SANIYORSUNUZ ŞUNU BİLKİ SENİN ÇİZGİN KIRMIZI OLSA NE YAZAR BEYAZ OLSA NE YAZAR İŞİNE BAK.