BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAP-Türkiye krizi devam ediyor ----

AP-Türkiye krizi devam ediyor

AP-Türkiye krizi devam ediyor
18 Haziran 2013 - 12:09 www.finansgundem.com

Avrupa-Türkiye arasındaki kriz giderek büyümeye devam ediyor. Üst üste yapılan açıklamaların ardından AP, Türkiye ziyaretini erteledi

İstanbul başta olmak üzere birçok kentte 22’nci gününe giren Gezi Parkı protestoları hakkında Başbakan Erdoğan’la restleşen Avrupa Parlamentosu, Dışişleri Komisyonu’nun (AFET) Türkiye ziyaretini erteledi.
Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Elmar Brok (Avrupa Halk Partisi, DE), komisyon heyetinin 19-20 Haziran tarihlerinde Türkiye’ye yapılması planlanan ziyaretin ertelenmesine ilişkin şu açıklamayı yaptı:
"Türkiye hükümetinin temsilcileri tarafından yapılan açıklamalar karşısında komisyon ziyaretini erteleme kararı almıştır. Bundan üzüntü duyuyorum. Türkiye, AB’nin önemli bir ortağıdır ve öyle olmaya devam edecektir. Ancak eleştirileri nasıl karşılaması gerektiğini anlamalıdır. Türkiye’deki muhataplarımızla yapıcı bir diyaloğu yeniden tesis etmek üzere kendileriyle temaslarımızı sürdüreceğiz.” 
BAKAN ERGİN ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ
Avrupa Parlamentosu, Gezi Parkı protestoları hakkında birkaç gün önce yaptığı açıklamada, “Başbakan Erdoğan ve hükümetin uzlaşı için inisyatif almayı, özür dilemeyi veya Türk halkının bir kesiminin tepkilerini anlamayı reddetmesi Türk toplumunun daha da kutuplaşmasına neden olmuştur" ifadeleri kullanmıştı.
Erdoğan, bu açıklamara tepki göstermiş ve “Bunlar şaşırmış. Benim özgürlük alanıma saldırana sahip çıkana ben karşıyım. Böyle bir Avrupa Birliği Parlamentosu'nu ben tanımıyorum'' demişti.
Öte yandan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in de planlanan Brüksel ziyaretini iptal ettiği öğrenildi.
Bakan Ergin'in hem Avrupa Parlamentosu hem de Avrupa Komisyonu'nda düzenlenecek toplantılarda, Türkiye'deki yargı reformu ve basın özgürlüğü konusundaki son durumu anlatması bekleniyordu. Bu arada, Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu'ndan bir heyet de Türkiye ziyaretinden vazgeçti.  Gerekçe olarak  ‘hükümetin kendilerine verilen randevuları iptal etmesi’ gösterildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)