BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAntibiyotik biyolojik bomba mı?----

Antibiyotik biyolojik bomba mı?

Antibiyotik biyolojik bomba mı?
05 Ekim 2016 - 08:42 www.finansgundem.com

Kendi kendinize rastgele antibiyotik kullanmanın zararları düşündüğünüzden bile daha fazla. Hürriyet yazarı Osman Müftüoğlu bugün antibiyotikten neden uzak durmamız gerektiğinin nedenlerini kaleme aldı. İşte o yazı;

Antibiyotikler bağırsaklardaki her türlü mikrobu yok edebiliyor. "Faydalı mı, zararlı mı?" ayrımı yapmadan önüne gelen bakteriyi öldürüyor. Neticede de vücudun biyolojik dengesi –iç denge- bozuluyor.

Antibiyotikler en çok suistimal edilen, yanlış ve gereksiz yere çok sık kullanılan ilaçlar.

Çoğumuz bu tehlikeli hapların yalnızca bizi hasta eden zararlı bakterileri yok ettiğini düşünüyoruz. Ne var ki gerçekte durum böyle değil. Antibiyotikler –isimlerinden de anlaşılacağı gibi biyolojik yaşamı neredeyse tamamen yok eden- bağırsaklardaki her türlü mikrobu yok edebiliyor. “Faydalı mı, zararlı mı?” ayrımı yapmadan önüne gelen her bakteriyi öldürüyor.

Neticede de vücudun biyolojik dengesi –iç denge- bozuluyor. Bozulmaktan da öte, altüst oluyor.
Özellikle bağırsaklardaki faydalı bakteriler –probiyotikler- antibiyotiklerden en fazla zarar gören dost mikroplar. Bunların azalması öncelikle kısa bir süre sonra yeni bir mikrobik hastalığın devreye girmesi anlamına geliyor.

Zira vücudumuz bağışıklık gücünün önemli bir bölümünü lüzumsuz antibiyotik kullanımı nedeniyle zaten neredeyse kökünü kuruttuğumuz bu faydalı mikroplardan yani probiyotik bakterilerden sağlıyor.
Kısacası kendi kendinize rastgele antibiyotik kullanma kararı almayın. Doktorunuz antibiyotik tavsiye ettiği zaman bile “Bu sorunu antibiyotik kullanmadan çözmem mümkün olmaz mı?” diye sormayı unutmayın.

Şu bilgi çok açık ve net: Pek çok ateşli hastalık antibiyotik kullanmadan da iyileştirilebilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)