BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAntalya'dan yanlışlıkla vergi rekortmeni çıktı----

Antalya'dan yanlışlıkla vergi rekortmeni çıktı

Antalya'dan yanlışlıkla vergi rekortmeni çıktı
08 Mayıs 2014 - 23:41 www.finansgundem.com

Antalya'da bez satan bir esnafın, muhasebeci hatası sonucu, vergi rekortmenleri listesine 54. sıradan girdiği bildirildi

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın açıkladığı Türkiye'nin vergi rekortmenleri listesinde 54'üncü sırada yer alan Adnan Turgut isimli esnafın, hata sonucu listeye girdiği öğrenildi.

Gelir İdaresi Başkanlığı, 2013 yılı vergilendirme dönemine ilişkin verilen gelir vergisi beyanları sonucunda Antalya'daki 110 metrekarelik işyerinde pazarcılara bez satan Adnan Turgut'a tahakkuk ettirilen verginin 3 milyon 416 bin 219 lira olduğunu açıkladı.

Bu rakamla 'Turgut Tekstil' dükkanının sahibi Adnan Turgut, Türkiye vergi rekortmenleri arasında 54'üncü sırada gösterildi.

Yakınlarının uyarısıyla durumu fark eden Turgut, "Muhasebecimizle konuştum yanlışlık olduğu ve düzeltileceğini söyledi. Keşke olsa da o kadar vergi verebilsek" diye konuştu.

MALİYE'DEN AÇIKLAMA
Olayla ilgili Maliye Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi. Esnafın düzeltme beyanının işleme konulmadığı iddialarının yalanlandığı açıklamada, 'vergi rekortmenleri listesinde yer alan bir ismin, bir hata nedeniyle de olsa listeden çıkarılmasının, ilgili prosedür çerçevesinde mümkün olacağı' belirtildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)