BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnlaşmasız Brexit korkusu İngiltere’den göçü başlattı----

Anlaşmasız Brexit korkusu İngiltere’den göçü başlattı

Anlaşmasız Brexit korkusu İngiltere’den göçü başlattı
15 Ekim 2020 - 17:35 www.finansgundem.com

Avrupa Birliğinde bazı ülkeler yatırım yoluyla vatandaşlık ya da oturma izni veriyor. Brexit’in anlaşmasız sonuçlanma korkusuyla İngiliz vatandaşlarından talep yüksek.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’nin en zenginleri, sert bir Brexit’in sonuçlarının korkusuyla Avrupa Birliği’ndeki ülkelerden vatandaşlık satın almaya hazırlanıyor.

Londra merkezli danışmanlık şirketi Henley & Partners, finansçılar da dahil olmak üzere zengin profesyonellere hizmet veriyor. Şirketin Direktörü Paddy Blewer, son dönemde sundukları hizmetlere “giderek artan bir talep” olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği’nden çıkış referandumunda ‘evet’ oyu çıkalı dört yıldan fazla olsa da, pandemiden kaynaklanan “volatilite”, son tarih yaklaşırken anlaşmasız ve sert bir Brexit ihtimaliyle birleşti. Blewer’a göre bu durum, müşterilerin İngiltere dışındaki ülkelerden oturma izni ve vatandaşlık alma konusundaki danışmanlık taleplerinde artışa neden oldu.

Blewer Financial News’e yaptığı açıklamada şirketinin bu yıl 30 Eylül tarihine kadar, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla Avrupa Birliği’nden vatandaşlık ya da oturma izni için bilgi isteyen müşterilerin oranında %25’lık bir artış olduğunu söyledi.

Blewer, birçok kişinin Malta ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden vatandaşlık almak istediğini söyledi. Vatandaşlarına Avrupa Birliği’nde serbest dolaşım hakkı tanıyan, St Lucia ve Antigua gibi, bazı Karayip adaları da oldukça popüler.

Bu tip yatırım yoluyla vatandaşlık uygulamaları, zengin kişilerin ülkeye göre değişen miktarlarda yatırım yapmasını gerektiriyor. Rakamlar, 85,000 euro ve 2,2 milyon dolar arasında değişiyor. Blewer, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin mevcut programını Kasım ayından itibaren donduracağını açıklamasının, “talepleri düşürmeyeceğini” söyledi.

Blewer, “talepler diğer programlara yönelecektir” dedi. Açıklamasının devamında “yine de program hala açık ve bu yüzden her başvuru, Kasım ayına kadar her zamanki gibi incelenecektir” ifadesini kullandı.

İngiltere’nin zenginleri aynı zamanda bir ülkede yaşama ve çalışma hakkına 250,000 euro ve 2,2 milyon dolar arasında değişen bir miktarla sahip olabilir. Avrupa Birliği’ne dahil olan ülkelerdeki oturma izinleri, herhangi bir vizeye ihtiyaç duymadan blok içinde serbest dolaşım hakkı tanıyor. Ancak bu izinler vatandaşlık haklarını kapsamıyor. Blewer şirketinin müşterilerinin şu anda çalışma ve oturma izni için Portekiz ve Yunanistan’a ilgi gösterdiklerini söyledi.

Varlık yönetimi şirketi London & Capital’ın Özel Yatırım Ofisi Başkanı Iain Tait, aralarında serbest fon yöneticilerinin de bulunduğu müşterilerin de aynı şekilde, “Brexit’ten sonra Avrupa’nın geri kalanına erişim sağlayabilmek için” oturma izni alma konusunda oldukça ilgili olduğunu belirtti.

Haftada, varlıklarının toplamı neredeyse 1,25 milyar dolar olan, ortalama 100 zengin insana danışmanlık veren Tait, “biz yüksek özsermayesi olanlarla çalışıyoruz. Bu insanlar kesinlikle vatandaşlık almak için gelen taleplerde önemli bir artış görüyorlar” dedi.

Blewer ilgideki artışın “İngiliz vatandaşları arasında çok yoğun” olduğunu söyledi. Brexit bu ilginin temelindeki “büyük faktörlerden biri.” Blewer, “tarihe bakılacak olursa daha önce İngilizlerden sınırlı bir talep alıyorduk” dedi. Açıklamasının devamında “Brexit’in hemen ardından oluşan ortamda bile, anlaşmaya varılacağı konusunda bir varsayım vardı” ifadelerini kullandı. 

Ancak Blewer’a göre, “Brexit’in hızla yaklaşan son tarihi” İngiltere’nin en zenginlerinin diğer ülkelerin vatandaşlığına olan talebinin artmasına neden oldu.

Bu durum ülke 15 Ekim tarihine kadar bir Brexit anlaşmasına varmaya çalıştığı sırada gerçekleşti. Bu tarihte üst düzey AB liderleri, Avrupa Konseyi’nde bir araya gelecek. Her iki taraftan da müzakereciler, AB ve İngiltere arasında bir ticaret anlaşmasına varmak için son kez çaba gösterecek.

Bu çabalar başarısız olursa, bir anlaşmaya varılıp varılmamasına bakılmaksızın, İngiltere’nin Avrupa Birliği’ni terk etmek için geçiş süreci 31 Aralık tarihinde son bulacak.

Londra’da yaşayan binlerce kişi, 2016’da çıkış oyu verildiğinden beri, anlaşmasız bir Brexit’e hazırlanıyor. Londra’nın en büyük finansal hizmet şirketleri, şimdi Aralık’ta gerçekleşecek anlaşmasız Brexit için son adımlarını atacak.

Tait açıklamasında, Brexit geçiş sürecinin sonunun yaklaşması ve korona virüsün ikinci dalgasının İngiltere’yi vurmasının sonucunda, müşterilerinin İngiltere’de yaşamayı “çekici bulmadığını” söyledi.

Tait’e göre müşterilerinin bazıları hem karantinalardan hem de Brexit’ten kaçmak için İngiltere’yi terk etmeyi düşünüyor. Açıklamasında “pandemi ve potansiyel karantinalar sürdüğü sürece, İngiltere’yi terk etmek isteyen zenginlerin sayısı artacak” ifadelerini kullandı.

'Sterlin, AB ile anlaşılsa da değerlenmez'

 

İspanya Avrupa’nın ‘hasta adamı’

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)